4.-5.12.2021 Joulutorimatka Tallinnaan, Sokos Hotel Viru

4.-5.12.2021 Joulutorimatka Tallinnaan, Sokos Hotel Viru

Tallinnan perinteinen joulutori järjestetään jälleen Raatihuoneentorilla 26.11.2021-2.1.2022! Tänä vuonna jouluista ohjelmaa on hajautettu myös muualle kaupunkiin. Viehättävät, tunnelmalliset joulumarkkinat ovat avoinna joka päivä. Tervetuloa matkaamme virittäytymään joulun aikaan!

Kuva: Kaupo Kalda

Matka toteutuu!

Tervetuloa Mannisen matkassa jouluiselle matkalle Tallinnaan!

Viron pääkaupunki Tallinna on monille tuttu, mutta silti niin tuntematon. Viime vuosien aikana Tallinna on käynyt läpi muodonmuutoksen, joka on uudistanut kaupungin ilmettä ja tarjontaa perusteellisesti. Tämän päivän Tallinna on kaupunki, jossa yhdistyvät nautittavalla tavalla niin mielenkiintoinen historia kuin modernin kaupunkielämän mahdollisuudet.

Lähde matkalle tähän jatkuvasti muuttuvaan kaupunkiin ja koe sen mielenkiintoiset ja erilaiset puolet. Tunnelmoi Tallinnan historiallisessa vanhassakaupungissa, tee ostoksia, nauti kauneuden- ja terveydenhoitopalveluista sekä ruokaravintoloista, kahviloista, kulttuurista, musiikki- ja teatteriesityksistä sekä vilkkaasta yöelämästä. Myös lapsiperheille on Tallinnalla paljon tarjottavaa, kuten vesipuistoja, tiedemuseo, lentosatama, TV-torni ja trampoliinikeskus. Joulun aikaan Raatihuoneentorille nousee tunnelmallinen joulutori, jonka notkuvista kojuista löydöt niin käsitöitä kuin herkkujakin. Vierailu jouluisessa Tallinnassa virittää viimeistään mielen joulun tunnelemaan!

Matkaan lähdemme aamulla kotipaikkakunnilta kohti Helsinkiä ja Länsisatamaa.  Tallink Megastar lähtee kohti Tallinaa klo 10.30 saapuen perille klo 12.30. Maihinnousun jälkeen Tallinnassa bussi kuljettaa matkalaiset hotellille, Sokos Hotel Viruun.

Viru on kautta aikojen ollut symboli ja virstanpylväs, legenda, jossa tunnet kaupungin aidon rytmin. Aika on muotoillut Virusta ainutlaatuisen. Täältä saat jotain, mitä muualta et löydä. Keskellä kaikkea ja kaikkia. Laaja valikoima erityyppisiä huoneita, ravintoloita, viihde- ja virkistyspalveluita, kokous- ja bankettikeskus, ostoskeskus ja TripAdvisorin suosituksesta ”pakollinen” KGB-museo hotellin 23. kerroksessa. Nämä kaikki saman katon alla.

Majoittumisen jälkeen voit vaihtaa vapaalle ja aloittaa Tallinnasta tunnelmoimisen. Nauti kulttuurista, ostoksista, ravintoloista ja vieraile Raatihuoneentorin perinteisellä, tunnelmallisella joulutorilla!

Tallinnan Raatihuoneentorilla järjestettävillä satumaisilla joulumarkkinoilla kaikki on mahdollista! Joulumarkkinoiden sydän on Viron tärkein ja Euroopan ensimmäinen joulukuusi, jonka perinteet ulottuvat vuoteen 1441. Elävä joulumaa on koristeltu kuusin, joulukoristein ja valoin. Kauppiaat tarjoavat laajan valikoiman käsitöitä ja virolaisia jouluruokia verimakkarasta ja hapankaalista piparkakkuihin ja kehoa lämmittäviin joulujuomiin. Pienempiä riemastuttavat karusellit, sydäntä lämmittää monipuolinen jouluohjelma. Tänä vuonna jouluista ohjelmaa on hajautettu myös muualle kaupunkiin.

Paluumatkapäivän aamuna nautimme hotelliaamiaisen ennen huoneiden luovusta klo 12.00 mennessä.  Ennen kotimatkalle lähtöä on vielä aikaa vaikkapa ostoksille tai pyörähdykselle joulutorilla. Tallink Star lähtee kohti Helsinkiä klo 16.30 ja saapuu perille klo 18.30. Kuljettaja antaa ohjeet laivaan noususta. Maihinnousun jälkeen jatkamme takasiin kotipaikkakunnille.

Matkan hinta/henkilö:
185 € jaetussa kahden hengen huoneessa
215 € yhden hengen huoneessa
149 € lapsi 6-13 v lisävuoteessa kahden aikuisen kanssa samassa huoneessa
99 € lapsi 0-5 v lisävuoteessa kahden aikuisen kanssa samassa huoneessa
50 € lapsi 0-5 v ilman omaa vuodepaikkaa, pelkkä kuljetus

Hinta sisältää:
– Bussikuljetus Suomessa ja Tallinnassa
– Laivamatkat kansipaikoin Helsinki-Tallinna-Helsinki
– Hotellimajoitus jaetussa kahden hengen huoneessa, 1 yö, Sokos Hotel Viru
– Hotelliaamiainen

Lisämaksusta:
Ruokailut laivoilla etukäteen varattuna:
– Buffet-päivällinen:   27 €/aikuinen    9 €/lapsi 6-11v    13 €/lapsi 12-17v
– Myöhäinen aamiainen:  18 €/aikuinen    8 €/lapsi 6-11v    11 €/lapsi 12-17v

Alustava reitti: Ruovesi-Vilppula-Mänttä-Orivesi-Tampere-moottoritien pysäkit matkalla Helsinkiin

HUOMIOITAVAA:

Matka toteutuu mikäli lähtijöitä on vähintään 25 henkilöä.
Matkustaessa Viroon tarvitaan kaikille lähtijöille voimassaoleva passi tai virallinen henkilökortti. Ajokortti tai kuvallinen kelakortti ei kelpaa. Muistathan myös matkavakuutuksen.

Virossa on käytössä koronapassi! Passiin kelpaa vain täysi rokotussarja tai 6 kk sisään sairastettu covid19-tauti. Negatiivinen testitulos ei enää riitä koronapassiin! Passia kysytään mm. ravintoloissa, museoissa ja teattereissa.

Matkustus Suomesta Viroon

Viroon pääsee 2.8.2021 alkaen matkustamaan Suomesta esittämällä jonkin seuraavista todistuksista:

  • Täysi rokotesarja (2 rokotetta)
  • viimeisen kuuden (6) kuukauden aikana sairastettu koronavirus
  • enintään 72h vanha negatiivinen koronatesti

Asiakkaidemme on mahdollista tehdä koronaviruspikatesti matkan aikana Megastarilla ja Starilla. Testin hinta on 39€, ja testistä saa erillisen todistuksen. Testi suositellaan varaamaan etukäteen ennen matkaa.  Alle 12-vuotiailta lapsilta ei vaadita todistusta tai koronatestiä.

Matkustus Virosta Suomeen

FINENTRY-palvelun käyttöä suositellaan sujuvoittamaan maahantuloa. Kaikilla suomalaisilla/ Suomessa asuvilla matkustajilla on toteuduttava yksi seuraavista Suomeen palatessa:

  • Täysi rokotesarja (2 rokotetta), voit palata kotiin vapaasti.
  • Olet sairastanut koronaviruksen 6 kuukauden sisällä, voit palata kotiin vapaasti.
  • Olet syntynyt vuonna 2006 tai sen jälkeen, voit palata kotiin vapaasti.
  • Olet saanut yhden koronarokotteen, käy koronatestissä 72–120 tuntia matkasi jälkeen, vaikka olisit oireeton. Varaa maksuton testi Finentryn kautta.
  • Jos yllä olevat ehdot eivät täyty, sinun tulee mennä koronatestiin heti terminaalissa tai kotikunnassasi 24 tunnin sisällä maahan saapumisen jälkeen sekä uudestaan 72-120 tuntia matkasi jälkeen. Varaa maksuttomat testit Finentryn kautta.

Matkan varaus

Tarkista että täytät kaikki pakolliset kentät, muista lopuksi lähettää varauksen tiedot!
Sivusto ilmoittaa varauksen onnistuneesta lähetyksestä.