Tietoja matkasta

Tervetuloa Mannisen matkassa ooppera elämykseen!

La 31.8.2024 klo 14.00 Oopperan kummitus, Helsingin Oopperassa
Kesto 2 h 30 min (sis 1 väliaika)

Alustava reitti: Ruovesi-Vilppula-Mänttä-Orivesi-Tampere -..

Oopperan kummitus on hurmannut yleisön Suomessa jo yli sadan loppuunmyydyn esityksen verran ja se on yksi Kansallisoopperan kaikkien aikojen suosituimmista esityksistä. Andrew Lloyd Webberin säveltämällä Oopperan kummituksella (The Phantom of the Opera, 1986) on arvioitu olleen yli 140 miljoonaa katsojaa, mikä tekee siitä maailman kuuluisimman musikaalin. Klassisen musiikin elementtejä populaarimusiikkiin ja rockiin yhdistävä musikaali sopii erinomaisesti myös ensikertalaisille. Kansallisoopperan versiossa on mukana Suomen kaikkien aikojen suurin joukko laulajia, muusikoita ja tanssijoita. Tämä spektaakkeli täytyy kokea!

Eletään vuotta 1861. Opera Populairessa harjoitellaan uutta oopperaa. Kesken kaiken kulissin vastapaino putoaa. Phantom, oopperan kummitus, on aiheuttanut onnettomuuden. Oopperan diiva Carlotta ei suostu laulamaan roolia, ja kokematon kuorotyttö Christine saa tilaisuutensa. Onnistuneen esityksen jälkeen Christine kertoo ystävälleen, että hänen laulunopettajanaan on ollut mystinen ”Angel of Music”.

Phantom vaatii, että Christinen tulisi laulaa seuraavan oopperan päärooli. Johtajat ja henkilökunta päättävät uhmata Phantomin määräystä. Onnettomuudet oopperassa jatkuvat. Myöhemmin Phantom vaatii oopperaa esittämään hänen itsensä kirjoittamansa teoksen. Päärooli on tehty Christinille.

Oopperan johto myöntyy vaatimukseen vain ottaakseen Phantomin kiinni ensi-illassa. Suunnitelma ei onnistu. Phantom murhaa

oopperan tähtitenorin ja ilmestyy rooliasussa näyttämölle laulamaan dueton Christinen kanssa. Christinen paljastaessa Phantomin kasvot yleisölle tämä raivostuu ja pakenee Christine mukanaan kellariin. Oopperan väki lähtee takaa-ajoon. Mukana on Raoul, oopperan rahoittaja ja Christinen sydämen valittu. Phantom vangitsee hänet ja uhkaa tappavansa miehen ellei Christine mene kanssaan naimisiin. Christine tekee valintansa. Oopperan väen saapuessa paikalle Phantom on kadonnut jäljettömiin.

Matkan hinta/henkilö: 145 €
Hinta sisältää: bussikuljetuksen ja musikaalilipun permanto riveiltä 12-13

Huomioitavaa: matka toteutuu, mikäli lähtijöitä on vähintään 25 henkilöä. Voit nousta bussiin kaikilta pysäkeiltä matkareitin varrelta. Ilmoitathan toivomasi kyytiinnousupaikan varauslomakkeen Lisätiedot-kohdassa. Alustavat reitit ja aikataulut saattavat muuttua. Lopullinen reitti ja aikataulu lähetetään laskun yhteydessä.

Kuva: Perttu Saksa/Kansallisooppera