Trondheim – Hurtigruten-risteily – Bergen ja Oslo 30.6.-6.7.2018

Trondheim – Hurtigruten-risteily – Bergen ja Oslo 30.6.-6.7.2018

Tervetuloa Mannisen matkassa uutuusmatkalle Hurtigruten risteilylle Trondheim-Bergen!

Tervetuloa Mannisen matkassa uutuusmakalle Hurtigruten risteilylle Trondheimistä Bergeniin!

Päivät 30.6.-6.7.2018  Loppuunmyyty!

Maailman kaunein merimatka pitkin Norjan rannikkoa on jo klassikko! Nautit ihanista ruokaelämyksistä ja upeista maisemista. Hurtigruten on paras tapa kokea aito ja alkuperäinen Norja.

Tämä laivareitti on yhdistänyt Pohjois- ja Etelä-Norjan jo yli sadan vuoden ajan ja linja on ollut monelle norjalaiselle rannikkopaikkakunnalle elintärkeä tavaroiden ja ihmisten kuljetustapa. Nykyään se on sekä arkinen osa Norjan valtakunnan liikenneverkkoa että suosittu matkailukohde. Maisemat vaihtuvat päivittäin: lumihuippuisia tuntureita, kirkasvetisiä vuonoja, pieniä kalastajakyliä, vilkkaita kaupunkeja ja kapeita salmia. Kaikkea tätä voit ihailla kiireettömästi laivan kannelta tai näköalaravintolasta.

La 30.6.2018
Matkaan lähdemme aamupäivästä Pohjois-Pirkanmaan/Tampereen seudulta. Ajamme Vaasaan, josta Wasa Linen laiva lähtee kohti Uumajaa klo 17.30. Laivamatkan aikana nautimme saaristolaispöydän antimista. Laiva saapuu Uumajaan paikallista aikaa klo 20.30. Matka jatkuu Örnsköldsvikiin, jossa majoitumme Scandic*** hotelliin.

Su 1.7.2018
Aamiaisen jälkeen matkaamme Åren kautta Norjan rannikolle Trondheimiin, jossa majoitumme Scandic Lerkendal**** hotelliin. Päivällinen nautitaan hotellin ravintolassa. Illalla omatoimista tutustumista hotellin ympäristöön. Nidarosin tuomiokirkkoon matkaa noin 2 km.

Ma 2.7.2018
Aamiainen hotellissa. Hurtigrutenin m/s Polarlys laiva lähtee Trondheimistä klo 10.00. Majoittuminen hytteihin, jonka jälkeen on aikaa nauttia Norjan rannikon komeista vuonomaisemista (säävaraus). Iltapäivällä perinteinen norjalainen buffetlounas laivalla. Laivalla on cafeteria ja baari josta illalla saa pientä suolaista. Laivan ruokaravintolassa on 3 ruokalaijin päivälliskattaus klo 18.30, pöytävaraukset ja maksut laivalla. Illalla laiva poikkeaa ruusujen kaupungissa Moldessa ja puolen yön aikaan Ålesundin jugendkaupungissa.

Ti 3.7.2018
Buffetaamiainen laivalla klo 07.00-10.00. Kiireetön päivä aikaa nauttia Norjan merimaisemista (säävaraus). Nautimme perinteisen norjalaisen buffetlounaan laivan ravintolassa. Laiva saapuu Bergeniin klo 14.30. Kiertoajelulla tutustumme Bergeniin, jonka kuuluisimpia nähtävyyksiä ovat vanha satama-alue Bryggen historiallisine taloineen, värikäs kalatori ja keskiaikainen Rosenkrantz-torni. Kiertoajelun jälkeen majoittuminen keskustassa sijaitsevaan Scandic Bergen City*** hotelliin. Illalla omatoimista tutustumista kaupunkiin.

Ke 4.7.2018
Aamiaisen jälkeen lähdemme ajamaan halki Norjan tunturimaisemien Bergenistä Osloon. Lounaan nautimme matkan varrella. Ennen majoittumista katselemme Osloa ja näemme mm. kuninkaanlinnan, kaupungintalon ja Vigelandin patsaspuiston. Majoitumme keskustassa sijaitsevaan Comfort Hotel Borsparken*** hotelliin.

To 5.7.2018
Aamiainen hotellissa. Matka jatkuu Ruotsin halki Tukholmaan. Matkalla nautitaan lounas. Silja Linen m/s Galaxy lähtee Tukholmasta klo 19.30 ja majoittuminen hytteihin. Lisämaksusta buffetpäivällinen laivan ravintolassa.

Pe 6.7.2018
Aamiainen laivan ravintolassa. M/s Galaxy saapuu Turkuun klo 07.00. Kotimatkalle lähdemme välittömästi maihinnousun jälkeen.

Matkanhinta /henkilö:
Laiva m/s Polarlys
*  1.095 € (sisähytti Hurtigrutenilla) Loppuunmyyty!
* 1.175 € (ulkohytti Hurtigrutenilla) Loppuunmyyty!

Hintaan sisältyy:
– bussikuljetus
– hotellimajoitus 2 hengen huoneissa 4yötä
– puolihoito (1x päivällinen, 2xlounas, 3 x buffetlounas laivalla)
– buffetaamiaiset hotelleissa, Hurtigruten laivalla ja Galaxy laivalla
– laivamatka Trondheim-Bergen 2 hengen sisähytissä tai ulkohytissä 1 yö
– laivamatka Tukholma-Turku B2 hytissä 1 yö
– kiertoajelu Bergenissä

Lisämaksusta etukäteen ostettuna/henkilö:
– 1 hengen huone ja hytti 395 € sisähytissä
– Silja Galaxy buffetpäivällinen (5.7.) 33 €

Hytit:
I – Sisähytti 5-10m2. Erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva. Joissain hyteissä kerrosvuoteet
I – Ulkohytti 5-10m2. Erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva. Joissain hyteissä kerrosvuoteet. Mahdollinen näköhaitta ikkunasta.

Ruokailu laivalla:
Ruokailuajat: aamiainen tarjoillaan 07.30 – 10.00 (vapaa istumajärjestys), lounas kello 12.00 (vapaa istumajärjestys) illallinen kello 18.30 (pöytävaraus). Kiireisimmän sesongin aikana kattauksia voi olla useampia ja ajat ilmoitetaan erikseen ilmoitustaululla. Ruoat ovat norjalaisia ja aamiaisella tarjoillaan kylmiä leikkeleitä, juustoa, kananmunia, muroja ja hedelmiä. Lounas koostuu kuuluisasta kylmästä noutopöydästä, jossa tarjoillaan erilaista kalaa, salaatteja sekä valikoima lämpimiä ruokia, jälkiruokia sekä hedelmiä. Illallinen koostuu kolmesta ruokalajista eikä menua voi yleensä valita. Toisinaan illallinen voidaan tarjoilla noutopöydästä ja lounas voi olla tarjoiltu menu. Kaikilla laivoilla on täydet anniskeluoikeudet ja hinnat laivalla noudattelevat Norjan yleistä hintatasoa.

Vaatetus laivalla:
Pukeutuminen laivalla on vapaamuotoista. Huolimatta siitä, että osa matkustajista voi pukeutua illalliselle erikseen, pukeutumistyyli laivalla on kuitenkin ennemminkin vapaamuotoinen kuin virallinen. Sää kohteissa voi vaihdella matkan aikana tai jopa saman päivän aikana. Suosittelemme tästä syystä kerrospukeutumista helppoa lämpötilanvaihteluihin, tuuleen ja sateisiin varautumista varten. Kaikille matkoille kannattaa pakata mukaan hengittäviä vaatteita sekä sateen- ja tuulenkestäviä vaatteita. Lämmin hattu, käsineet ja lämmin vaatetus ovat hyödyllisiä ja talvella mukaan kannattaa ottaa myös lämpökerrasto. Maan ollessa jäässä kunnon kengät ovat ehdoton varuste rannikolla tehtävillä retkillä. Mukaan kannattaa ottaa UV-suojalla varustetut aurinkolasit myös talvella, sillä lumesta ja jäästä heijastuva auringonvalo voi olla haitallista suojaamattomille silmille. Useissa laivoissa on myös poreallas, joten uima-asu kannattaa ottaa mukaan.

Huomioitavaa: matka toteutuu. Tällä matkalla tarvitaan voimassaoleva passi tai uudenmallinen henkilökortti. Valuuttana Norjan kruunu. Useimmat luottokortit käyvät maksuvälineenä (Visa, MasterCard, American Express ja Diners Club). Erityisruokavaliot, kuten esim. Gluteeniton, kasvisruoka on mahdollista järjestää, mainitkaa asiasta ilmoittautumisen yhteydessä. Norjan säätila on vaihteleva, joten emme voi taata kaunista ja aurinkoista säätä laivamatkalle.

Matkan varaus

- Matka ei varattavissa -