Tanskan kiertomatka 24.-29.6.2019 Aalborg-Ribe-Odense-Kööpenhamina

Tanskan kiertomatka 24.-29.6.2019 Aalborg-Ribe-Odense-Kööpenhamina

Tanska, pienen merenneidon, historiallisten viikinkien ja ajattoman Skandinaavisen designin kotipaikka, on kiinnostava matkakohde koko perheelle. Tanskan eloisat, ystävälliset kaupungit toivottavat matkailijat tervetulleiksi tutustumaan monipuolisiin nähtävyyksiinsä

Tervetuloa Mannisen matkassa Tanskaan!

Tanska, pienen merenneidon, historiallisten viikinkien ja ajattoman Skandinaavisen designin kotipaikka, on kiinnostava matkakohde koko perheelle. Tanskan eloisat, ystävälliset kaupungit toivottavat matkailijat tervetulleiksi tutustumaan monipuolisiin nähtävyyksiinsä. Pohjois-Jyllannin alue Tanskasta on aivan toista maata kuin kansainvälistynyt Kööpenhamina. Pohjoisen Tanskan kasvot ovat leppoisan iloiset ja huolettomat. Pohjois-Jyllannissa tuon tunteen pystyi aistimaan jo ensikohtaamisella Frederikshamnin satamassa.

1.matkapäivä
Iltapäivällä lähdemme Tampereen seudulta kohti Turkua, josta Silja Linen m/s Baltic Princess lähtee kohti Tukholmaa klo 20.15. Majoittuminen B-luokan sisähyttiin. Lisämaksusta päivällisbuffet.

2.matkapäivä
Varhainen meriaamiainen laivan ravintolassa. Saavumme Tukholmaan klo 06.10 paikallista aikaa. Bussimatka alkaa Tukholmasta kohti Göteborgia. Matkalla pidämme taukoja mukavissa paikoissa ja näemme kauniita maisemia. Kello 16.00 Göteborgista lähtee Stena Linen laiva kohti Tanskaa. Laivalla nautimme buffetpäivällisen. Laivamatka kestää noin 3,5 tuntia. Saavumme Tanskan puolelle Frederikshavniin noin puoli kahdeksan illalla, josta ajamme vielä noin tunnin kohti majoituspaikkaa Scandic Aalborg Östiin.

3.matkapäivä
Aamiaisen jälkeen matka jatkuu kohti keski-Jyllantia, jossa näemme  laajat  viljapellot sekä ylitämme Oddesundin sillan. Reittimme kulkee Holstebro kaupungin kautta länsirannikolle, jossa poikkeamme Unescon maailmaperintökohteessa Riben kaupungissa. Iltapäivällä saavumme H.C. Andersenin kotikaupunkiin Odenseen, kaupunki sijaitsee “satujen saarella” eli Fynin saarella. Odensen kaupunki on Tanskan kolmanneksi suurin kaupunki Kööpenhaminan ja Aarhusin jälkeen. Vapaa-aikaa keskustassa, jossa on myös mahdollisuus käydä H.C. Andersenin kotimuseossa (lisämaksusta). Myöhään iltapäivällä ajamme bussilla hotelli Odenseen, jossa  majoitumme ja nautimme päivällisen. Hotelli sijaitsee noin 5 km päässä keskustasta.

4.matkapäivä
Runsaan aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Kööpenhaminaa. Kööpenhaminassa teemme reilu 2 tunnin opastetun kiertoajelun, jonka aikana näemme mm. Merenneito patsaan, Amalienborgin linnan. Vapaa-aikaa kaupungilla ja mahdollisuus käydä tutustumassa maailman toiseksi vanhimpaan huvipuistoon Kööpenhaminan Tivoliin (lisämaksusta), perustettu 1843. Tivolin sisällä on ravintoloita, kahviloita, huvilaitteita ja teatteri. Illaksi ajamme Scandic hotelli Hvidovreen, jossa majoitumme ja nautimme päivällisen. Hotelli sijaitsee noin 10 km kaupungin keskustasta.

5.matkapäivä
Aamiaisen jälkeen lähdemme ajamaan Juutinrauman sillankautta ruotsiin Malmöön. Sieltä lähdemme ajamaan kohti Tukholmaa. Matkalla pidämme taukoja sopivin väliajoin. Saavumme Tukholmaan TallinkSiljan terminaaliin myöhään iltapäivällä, josta Silja Linen m/s Galaxy lähtee kohti Turkua klo 19.30. Majoittuminen hytteihin. Mahdollisuus ostaa lisämaksusta buffetpäivällinen.

6.matkapäivä
Meriaamiainen laivan ravintolassa. Saavumme Turkuun klo 07.00, josta lähdemme välittömästi kotimatkalle.

Matkan hinta/henkilö:
*659 €, kahden hengen B-luokan hytissä ja kahden hengen huoneessa
* 879 €, yhden hengen B-luokan hytissä ja huoneessa

Hinta sisältää: kuljetus Mannisen bussilla koko matkan ajan, laivamatkat Turku-Tukholma-Turku B-luokan hytissä, laivamatka Stena Linellä kansipaikoin Göteborg-Frederikshavn, buffetpäivällinen Stena Linen laivalla, hotellimajoitukset 1/2 hengen huoneissa 3 yötä aamiaisella, päivällinen Odensen ja Kööpenhaminan hotellissa, suomenkielinen opas Kööpenhaminan kiertoajelulla

Lisämaksusta:
-A-luokan hytti kahdelle Silja Galaxyllä 40 €/henkilö meno-paluu
-A-luokan hytti yhdelle Silja Galaxyllä 80 €/henkilö meno-paluu
-H.C. Andersenin kotimuseo noin 20 €/henkilö
-Kööpenhaminan Tivolin sisäänpääsymaksu noin 20 €/henkilö (huvilaite yms. maksut erikseen)
-Silja Galaxyn buffetpäivällinen 34 €/henkilö

Tanska on pinta-alaltaan selvästi pienin Pohjoismaa, vain 43 561 neliökilometriä. Se koostuu Jyllannin niemimaasta ja 405 saaresta, joista asutettuja on 79. Tärkeimmät Tanskan saarista ovat Fyn, jota kutsutaan viljavuutensa ansiosta Tanskan puutarhaksi ja Själlanti, jossa pääkaupunki Kööpenhamina sijaitsee. Sillat yhdistävät monta saarta toisiinsa. Juutinrauman yli johtava Öresundin 16 kilometrin pituinen silta yhdistää Själlannin ja Ruotsin. Iso-Beltin silta yhdistää Fynin ja Själlannin. 5,5 miljoonan asukkaan Tanska on parlamentaarinen kuningaskunta.

Vesi: Vesijohtovesi on juomakelpoista.
Sähkö: Tanskassa käytetään 220 voltin sähköä. Pistokkeet ovat samanlaiset kuin Suomessa.
Kellonaika: Tanskassa kello on tunnin suomen aikaa jäljessä.
Ilmasto: Tanskassa vallitsee leuto meri-ilmasto, joka tarkoittaa, että kesät ovat lämpimiä ja kosteita sekä talvet kylmiä ja sateisia, myös voimakkaita tuulia saattaa esiintyä. Kesäkuukausina keskilämpötila on n. 18 °C. Sateeseen kannattaa myös varautua ottamalla mukaan vaikkapa sateenvarjo tai sadetakki.
Turvallisuus: Tanska on turvallinen matkailumaa, mutta tavanomaista varovaisuutta on silti hyvä noudattaa. Suurimmissa kaupungeissa kannattaa olla varuillaan taskuvarkaiden varalta.
Hätätilanteet: Yleinen hätänumero on 112.

Iloisessa ja vilkkaassa Kööpenhaminassa pohjoismaismainen elämänmeno yhdistyy kiehtovalla tavalla keskieurooppalaiseen kaupunkikulttuuriin. Lämminhenkinen ja monipuolinen kaupunki sopii matkakohteeksi kaikille. Kööpenhamina tarjoaa laajan kirjon erilaisia ostospaikkoja ja mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Kööpenhaminan kuuluisassa Tivolissa viihtyvät sekä lapset että aikuiset. Tanskan pääkaupunki ja maan suurin kaupunki Kööpenhamina sijaitsee Själlannin saarella, Juutinrauman länsipuolella. Kööpenhaminassa ja sen ympäristössä asuu n. 1,8 milj. ihmistä eli noin kolmannes tanskalaisista. Kööpenhamina oli 1100-luvun puoleen väliin asti vähäinen kalastajakylä. Kaupunki linnoitettiin vuonna 1167, jonka jälkeen Kööpenhamina nousi tärkeäksi kauppakeskukseksi edullisella paikalla sijaitsevan sataman edesauttamana.

  • Pääkatu Ströget on Kööpenhaminan sydän. Stöget on oikea paikka ostosten tekoon ja sieltä löytyy kaikkea matkamuistomyymälöistä merkkiliikkeisiin.
  • Pieni merenneito on muodostunut Kööpenhaminan symboliksi ja on epäilemättä kaupungin tunnetuin nähtävyys. Edvard Eriksenin veistämä patsas paistattelee päivää sataman rantakivillä.
  • Amalienborgin palatsi on rakennettu 1700-luvulla ja se toimii Tanskan kuningattaren asuntona.
  • Aivan Kööpenhaminan keskustassa sijaitseva Tivoli on ainutlaatuinen kokemus. Vuonna 1843 rakennettu maailman toiseksi vanhin huvipuisto houkuttelee kävijöitä eksoottisella arkkitehtuurillaan, vehreillä puistoillaan ja vauhdikkailla laitteillaan.
  • Nyhavnia kutsutaan Kööpenhaminan viehättävimmäksi alueeksi. Yli 300-vuotiaalla satamalla ei ole enää merenkulullista merkitystä vaan satoja vuosia vanhoja taloja täyttävät viihtyisät ravintolat, kahvilat ja baarit.  Nyhavnista pääsee myös hyppäämään kaupungin kanavia kiertelevien risteilijöiden kyytiin.

Matkan varaus

Tarkista että täytät kaikki pakolliset kentät, muista lopuksi lähettää varauksen tiedot!
Sivusto ilmoittaa varauksen onnistuneesta lähetyksestä.