Hurtigruten-risteily Kirkkoniemi-Tromssa 27.6.-2.7.2019

Hurtigruten-risteily Kirkkoniemi-Tromssa 27.6.-2.7.2019

Tervetuloa Mannisen matkassa ainutlaatuiselle Hurtigruten risteilylle Kirkkoniemestä-Tromssaan!

Tervetuloa Mannisen matkassa ainutlaatuiselle Hurtigruten risteilylle Kirkkoniemestä-Tromssaan! Laivamatkan aikana näet mm.  Vårdon, Honningsvåg/Nordkapp, Hammerfestin ja Tromssan.

27.6.-2.7.2019 Hurtigruten – risteily Kirkkoniemi-Tromssa     LOPPUUNMYYTY!

Reitti: Ruovesi – Ylöjärvi – Tampere – Orivesi – Jämsä – Jyväskylä – 4-tien pysäkit matkalla Ouluun

Maailman kaunein merimatka pitkin Norjan rannikkoa on jo klassikko! Nautit ihanista ruokaelämyksistä ja upeista maisemista. Hurtigruten on paras tapa kokea aito ja alkuperäinen Norja.

Tämä laivareitti on yhdistänyt Pohjois- ja Etelä-Norjan jo yli sadan vuoden ajan ja linja on ollut monelle norjalaiselle rannikkopaikkakunnalle elintärkeä tavaroiden ja ihmisten kuljetustapa. Nykyään se on sekä arkinen osa Norjan valtakunnan liikenneverkkoa että suosittu matkailukohde. Maisemat vaihtuvat päivittäin: lumihuippuisia tuntureita, kirkasvetisiä vuonoja, pieniä kalastajakyliä, vilkkaita kaupunkeja ja kapeita salmia. Kaikkea tätä voit ihailla kiireettömästi laivan kannelta tai näköalaravintolasta.

To 27.6.2019
Matkaan lähdemme aamulla Pohjois-Pirkanmaan/Tampereen seudulta. Ajamme Keskisuomen kautta Ouluun. Matkalla nautimme lounaan. Matka jatkuu Rovaniemelle Scandic City hotelliin***. Illalla omatoimista tutustumista alueeseen.

Pe 28.6.2019
Aamiainen hotellilla. Matka jatkuu kohti Saariselkää, jossa nousemme Kaunispäälle ihailemaan maisemia, jotka aukeavat kauniisti joka suuntaan. Inarissa pidämme tauon ja matka jatkuu sen jälkeen Sevettijärven kautta Näätämöön. Ylitämme rajan Norjan puolelle ja saavumme illalla Kirkkoniemeen ja majoitumme Scandic hotelli Kirkenes****. Illallinen hotellilla.  (550 km)

La 29.6.2019
Aamiaisen jälkeen teemme pienen kiertoajelun Kirkkoniemessä. Nousemme Hurtigruten M/S Nordnorge laivaan, joka lähtee Kirkkoniemestä klo 12.30. Majoitumme Polar outside (ikkunallisiin) hytteihin ja maisemien ihailua pohjoisella Jäämerellä. Nautimme norjalaisen buffetlounaan laivan ravintolassa. Laiva poikkeaa iltapäivän ja illan mittaan useammassa satamassa, mm. Vesisaaressa ja Honningsvåg. Laiva ohittaa manner-Euroopan pohjoisimman paikan Nordkapin yöllä.

Su 30.6.2019
Aamiainen laivalla. Laiva on Hammerfestissä klo 10.45-12.45. Matka jatkuu upeita maisemia katsellen ja nauttien norjalaisen buffetlounaan laivan ravintolassa. Laiva saapuu Tromssaan klo 23.45, jolloin poistumme laivasta matkatavaroineen Tromssan hotelliin. Ne jotka ovat ostaneet lisämaksusta Tromssan Jäämeren-katedraali konsertin, menevät Hurtigruten bussilla konserttiin ja palaavat konsertin jälkeen satamaan, josta kuljettaja johdattaa hotelliin. Scandic Grand hotelli**** sijaitsee aivan sataman vieressä.

Ma 1.7.2019
Aamiaisen jälkeen lähdemme Tromssasta ajamaan kohti suomen rajaa ja Kilpisjärveä. Matka jatkuu mukavasti taukoja pitäen Leville Hotelli Sirkantähteen***. Päivällin hotellin ravintolassa.

Ti 2.7.2019
Aamiaisen jälkeen lähemme kotimatkalle. Ajamme Rovaniemen kautta Ouluun ja sieltä keski-suomen kautta pirkanmaalle. Matkalla pidämme taukoja, joista yhdellä nautimme lounaan.

Matkanhinta /henkilö:
*  985 €,  kahden hengen ulkohytti Hurtigrutenilla
* 1.319 €,  yhden hengen ulkohytti Hurtigrutenilla

Hintaan sisältyy:
– bussikuljetus
– hotellimajoitus 2 hengen huoneissa 4 yötä
– buffetaamiaiset hotelleissa
– puolihoito  4 x lounas ja 2 x päivällinen
– laivamatka Kirkkoniemi-Tromssa 2 hengen ulkohytissä 1 yötä
– 30.6. meriaamiainen laivalla
-Kirkkoniemen suomenkielinen opastus

Lisämaksusta etukäteen ostettuna/henkilö:
– keskiyön konsertti Tromssa Jäämeren Katedraalissa 78 € (kannattaa varata etukäteen)

Hytit:
I – Ulkohytti 5-10m2. Erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva. Joissain hyteissä kerrosvuoteet. Mahdollinen näköhaitta ikkunasta.

Ruokailu laivalla:
Ruokailuajat: aamiainen tarjoillaan 07.30 – 10.00 (vapaa istumajärjestys), lounas kello 12.00 (vapaa istumajärjestys) illallinen kello 18.30 (pöytävaraus). Kiireisimmän sesongin aikana kattauksia voi olla useampia ja ajat ilmoitetaan erikseen ilmoitustaululla. Ruoat ovat norjalaisia ja aamiaisella tarjoillaan kylmiä leikkeleitä, juustoa, kananmunia, muroja ja hedelmiä. Lounas koostuu kuuluisasta kylmästä noutopöydästä, jossa tarjoillaan erilaista kalaa, salaatteja sekä valikoima lämpimiä ruokia, jälkiruokia sekä hedelmiä. Illallinen koostuu kolmesta ruokalajista eikä menua voi yleensä valita. Toisinaan illallinen voidaan tarjoilla noutopöydästä ja lounas voi olla tarjoiltu menu. Kaikilla laivoilla on täydet anniskeluoikeudet ja hinnat laivalla noudattelevat Norjan yleistä hintatasoa. Huom! Illallinen laivalla on lisämaksullinen ja se varataan ja maksetaan paikan päällä.

Vaatetus laivalla:
Pukeutuminen laivalla on vapaamuotoista. Huolimatta siitä, että osa matkustajista voi pukeutua illalliselle erikseen, pukeutumistyyli laivalla on kuitenkin ennemminkin vapaamuotoinen kuin virallinen. Sää kohteissa voi vaihdella matkan aikana tai jopa saman päivän aikana. Suosittelemme tästä syystä kerrospukeutumista helppoa lämpötilanvaihteluihin, tuuleen ja sateisiin varautumista varten. Kaikille matkoille kannattaa pakata mukaan hengittäviä vaatteita sekä sateen- ja tuulenkestäviä vaatteita. Lämmin hattu, käsineet ja lämmin vaatetus ovat hyödyllisiä ja talvella mukaan kannattaa ottaa myös lämpökerrasto. Maan ollessa jäässä kunnon kengät ovat ehdoton varuste rannikolla tehtävillä retkillä. Mukaan kannattaa ottaa UV-suojalla varustetut aurinkolasit myös talvella, sillä lumesta ja jäästä heijastuva auringonvalo voi olla haitallista suojaamattomille silmille. Useissa laivoissa on myös poreallas, joten uima-asu kannattaa ottaa mukaan.

Huomioitavaa: matka toteutuu mikäli lähtijöitä on vähintään 30 henkilöä. Tällä matkalla tarvitaan voimassaoleva passi tai uudenmallinen henkilökortti. Valuuttana Norjan kruunu. Useimmat luottokortit käyvät maksuvälineenä (Visa, MasterCard, American Express ja Diners Club). Erityisruokavaliot, kuten esim. Gluteeniton, kasvisruoka on mahdollista järjestää, mainitkaa asiasta ilmoittautumisen yhteydessä. Norjan säätila on vaihteleva, joten emme voi taata kaunista, aurinkoista säätä laivamatkalle.

 

Matkan varaus

- Matka ei varattavissa -