28.8.-5.9.2019 Syysmatka VARSOVA – BERLIINI

28.8.-5.9.2019 Syysmatka VARSOVA – BERLIINI

Uutuusmatkamme Varsova-Berliini hurmaa kulttuurillaan ja historiallaan. Pienen sykähdyksen matkalla saa, kun näkee Swiebodzin kaupungin,  yli 33 metrisen Jeesus-patsaan, paikallisen pastorin, Sylwester Zawadzkin unelman.

Tervetuloa Mannisen matkassa uutuusmatkalle!

Varsova hurmaa monipuolisuudellaan ja on lisännyt suosiotaan matkailijoiden keskuudessa kuluneen vuosikymmenen aikana. Herkullista ruokaa tarjoilevat ravintolat ja hyvät ostosmahdollisuudet saavat ihmiset saapumaan lomalle Varsovaan.  Berliini on täynnä elämää oleva suurkaupunki ja parhaiten tätä värikästä kaupunkia ymmärtää tutustumalla sen vaihtelevaan historiaan. Berliinissä on myös rikas kulttuurielämä, se tarjoaa vierailleen mahdollisuuden nauttia oopperasta, taidemuseoista, gallerioista jne. Sanotaan, että Berliinissä on jokaiselle jotakin eikä aika käy pitkäksi.

Keskiviikko 28.8.2019
Lähdemme iltapäivällä Pohjois-Pirkanmaan/Tampereen seudulta kohti Helsinkiä, josta Viking XPRS laiva lähtee klo 20.30 kohti Tallinnaa. Majoitumme B2-hytteihin. Mahdollisuus lisämaksulliseen buffetruokailuun (klo 20.30).

Torstai 29.8.2019
 VL XPRS saapuu Tallinnaan klo 06.00, josta maihinnousu Tallinnaan. Kun bussi on saapunut Tallinnan A-terminaalin eteen parkkialueelle, lähdemme välittömästi ajamaan Via Balticaa kohti Pärnua. Reilun tunnin päästä pysähdymme Halingan ravintolaan aamiaiselle. Halingasta matka jatkuu Pärnun ohitse kohti Riikaa ja Kaunasta.  Reitin varrella on keskiaikaisia kaupunkeja, vehmaita metsätaipaleita, merenrantaa hiekkadyyneineen, rauhallista maalaismaisemaa haikaranpesineen, linnanraunioita, kartanoita ja palatseja, museorautateitä, vilkkaita kauppahalleja ja toreja. Ajomatkan aikana pidämme kahvitauon Viron ja Latvian vanhalla rajalla. Lähellä Liettuan rajaa  nautimme myöhäisen lounaan,  jatkamme matkaa Kaunasiin, jonne saavumme illansuussa.  Majoitumme Park Inn Kaunas hotelliin****. Illalla on mahdollista lähteä kävellen omatoimiselle tutustumiskierrokselle kaupunkiin. Ajomatka n.600 km.

Perjantai 30.8.2019
Aamiainen hotellissa. Jatkamme matkaa kohti Puolaa ja Varsovaa, jonne saavumme illansuussa.  Matkalla näemme kauniita maalaismaisemia ja ohitamme Augustow kylpyläkaupungin, Lomzan ja Wyszkowin historialliset kaupungit. Majoitumme Varsovassa MDM**** hotelliin. Päivällinen hotellin ravintolassa. Ajomatka n. 450 km.

Lauantai 31.8.2019
Aamiaisen jälkeen lähdemme suomenkieliselle kiertoajelulle ja -kävelylle Varsovaan. Kierroksella näemme mm. Tuntemattoman sotilaan haudan, Lazienki puiston, kuninkaanlinnan ja Vanhankaupungin. Kierroksen jälkeen on vapaa-aikaa jolloin on mahdollista tutustua Varsovan museoihin, ostospaikkoihin tai tutustua barokkityylisen kuninkaanlinnaan. Vanhastakaupungista löytyy myös Barbakan-puolustustorni sekä Pyhän Johanneksen goottilainen tuomiokirkko. Lounaan nautimme kiertoajelun jälkeen. Yöpyminen tutussa hotellissa. Lisämaksusta illanviettoa Varsovassa. Ajomatka n. 50 km.

Sunnuntai 1.9.2019
Aamiaisen jälkeen lähdemme Varsovasta ajamaan kohti Berliiniä. Matkalla ohitamme Poznanin kaupungin, mutta poikkeamme katsomaan Swiebodzin kaupungin yli 33 metristä Jeesus-patsasta, paikallisen pastorin, Sylwester Zawadzkin unelmaa. Matka jatkuu Berliiniin, jossa majoitumme Hotel Berlin, Berlin**** ja päivällinen hotellin ravintolassa. Hotelli sijaitsee noin 1 km päässä Berliinin tunnetusta Tauentzienstrasse ostoskadusta. Ajomatka n. 600 km.

Maanantai 2.9.2019
Aamiaisen jälkeen pääsemme tutustumaan Berliinin nähtävyyksiin suomenkielisen oppaan johdolla. Kiertoajelulla näemme kaupungin tärkeimmät nähtävyyden ja rakennukset. Mm. Keisari Wilhemin rauniokirkon, Charlottenburgin linnan, Olympiastadionin, Valtiopäivätalon, Brandenburger Torin ja arkkitehtuuristaan kuuluisa Pohjoismaiden suurlähetystön. Iltapäivällä vapaa-aikaa tutustua Berliinin ostoskatuihin ja –keskuksiin ja nauttia suurkaupungin hulinasta. Myöhään iltapäivästä siirrymme tuttuun hotelliin ja nautimme päivällisen. Lisämaksusta illanviettoa Berliinissä. Ajomatka n. 100 km.

Tiistai 3.9.2019
Aamiainen hotellissa. Matka alkaa lähennellä loppuaan kun lähdemme Berliinistä nousemaan ylöspäin kohti Lyypekkiä ja Travemünden satamaa. Matkalla poikkeamme Schwerinin kaupunkiin, mikä on Saksan kauneimpia. Lyypekissä tutustumme omatoimisesti Vanhaankaupunkiin ja myös teemme ostoksia kaupungin laidalla sijaitsevassa Citti Mark ostoskeskuksessa. Päivän aikana nautimme lounaan. Myöhään illalla ajamme Travemünden satamaan josta Finnlinesin laivan lähtöselvitys alkaa klo 22.00. Laivaan pääsee puolenyön maissa. Majoitumme B2-hytteihin. Ajomatka n.400 km

Keskiviikko 4.9.2019
Kiireetön päivä merellä. Laivalle on mahdollisuus ostaa ateriapakettikokonaisuus (brunssi, superiorpäivällinen), lisämaksusta.  Klo 09.30-13.00 laivan buffetissa on tarjolla kuohuviinibrunssi ja klo 18.30-20.00 buffetpäivällinen. Laivan Cafeteria on avoinna klo 08.00 lähtien, josta saa ostettua kahvia/teetä ja pikkusuolaista. Saunat ja poreammeet ovat asiakkaiden käytössä koko matkan ajan. Pieni kauppa tarjoaa mahdollisuuden ostaa viimehetken tuliaiset.

Torstai 5.9.2019
(Aamiainen ateriapaketin ostaneille) Laivalla aamiaisen hinta 14 €/hlö. Finnlinesin laiva saapuu Helsingin Vuosaaren satamaan klo 09.00, josta lähdemme välittömästi ajamaan kohti kotipaikkakuntia.

Matkan hinta /henkilö:
1.095 €/henkilö, kahden hengen huoneessa
1.495 €/henkilö, yhden hengen huoneessa

Hintaan sisältyy:   
– bussikuljetus ja matkanjohtajan palvelut
– majoitukset 3 tai 4 tähden hotellissa 1 tai 2 hengen huoneissa 5 yötä
– laivamatkat Viking Line Helsinki-Tallinna ja Finnlines Travemünde -Helsinki  B2/B1-hytissä
– aamiaiset hotelleissa ja aamiainen Halingan ravintolassa
– suomenkieliset kiertoajelut Varsovassa ja Berliinissä
– puolihoito sis. 6 lounasta tai päivällistä

Lisämaksusta etukäteen varattuna/henkilö:
– A-luokan kahden hengen hytti Finnlines laivalla 40 €
– A-luokan yhden hengen hytti Finnlines laivalla 80 €
– Viking Linen XPRS buffetpäivällinen 26 €
– Finnlines ateriapaketti Travemünde-Helsinki 62 € ( 1 x aamiainen Helsinki, 1 x Brunssi, 1 x Superior päivällinen)
– Berliinin Varietee-esitys hinta noin 60-80 € (varmistuu kesällä 2019)
– Varsovan Filharmonian / Chopin konsertti (varmistuu kesällä 2019)

Huomioitavaa: matka toteutuu mikäli lähtijöitä on vähintään 25 henkilöä. Tällä matkalla tarvitaan voimassaoleva passi tai uudenmallinen henkilökortti. Puolassa on valuuttana käytössä Zloty, valuuttaa voi vaihtaa Liettuan ja Puolan rajalla. Ruoka-aineallergiat (maidoton, gluteeniton) tulee ilmoittaa ilmoittautumisen yhteydessä.
Alustava matkareitti: Virrat (väh. 6 henkilöä) – Ruovesi-Vilppula-Mänttä-Orivesi-Kangasala-Tampere-…

Varsova
Asukasluku: 1,7 miljoonaa asukasta
Aika: Suomen aika -1 tunti
Rahayksikkö:  Puolan zloty

Varsova on Puolan pääkaupunki. Varsovassa on muurein rajattu Vanhakaupunki ja sen vieressä uusikaupunki. Nämä molemmat ovat peräisin keskiajalta, jolloin Puolan pääkaupunki siirrettiin Krakovasta Varsovaan. Vanhakaupunki tuhoutui toisessa maailmasodassa täysin ja se on rakennettu uudelleen myöhemmin edustamaan 1700 – 1800 -luvuilla ollutta kaupungin parasta kautta. Uusikaupunki oli aikoinaan köyhälistön asuinaluetta ja on luonteeltaan erilainen kuin Vanhakaupunki. Uudessakaupungissa rynek Nowego Miasta -aukion laidalla sijaitsee kaunis kirkko, Klasztor Benedyktynek-Sakramentek. Aukiolla on myös usein markkinoita ja muita tapahtumia, joten se on suositto ajanviettopaikka.

 

Berliini
Asukasluku: 3,4 miljoonaa asukasta
Aika: Suomen aika -1 tunti
Rahayksikkö:  Euro

Berliini on noin 3,4 miljoonalla asukkaallaan Saksan suurin kaupunki, toiseksi suurin EU:n alueella. Berliinissä asukkaat edustavat montaa eri kulttuuria, lähes 200 kansallisuutta. Sanotaankin, että tämä tekee kaupugista viehättävän värikkään. Berliinin rajojen sisäpuolella on monta vanhaa kylää tai kaupunkia, osa keskiajalta. Tämän vuoksi kaupungissa ei ole yhtä keskustaa, vaan niitä on useampia. Kaksi tärkeintä ovat kuitenkin Mitten kaupunginosassa oleva, itäinen tai historiallinen keskusta ja Charlottenburgin ja Scönebergin kaupunkinosissa oleva läntinen keskusta, ”City West”.

 

Matkan varaus

Tarkista että täytät kaikki pakolliset kentät, muista lopuksi lähettää varauksen tiedot!
Sivusto ilmoittaa varauksen onnistuneesta lähetyksestä.