22.-27.7.2019 LIETTUAN KIERTOMATKA – Vilna-Druskininkai-Trakai-Kaunas  Uutuusmatka!

22.-27.7.2019 LIETTUAN KIERTOMATKA – Vilna-Druskininkai-Trakai-Kaunas Uutuusmatka!

Lähde mukaan uutuusmatkallamme! Baltian suurin maa, tuntematon ja salaperäinenkin Liettua tarjoaa historian lehtien havinaa sekä nykyajan mukavuuksia ja mahdollisuuksia.

Tervetuloa Mannisen matkassa uutuusmatkalle Liettuaan!  LOPPUUNMYYTY!

Baltian suurin maa, tuntematon ja salaperäinenkin Liettua tarjoaa historian lehtien havinaa sekä nykyajan mukavuuksia ja mahdollisuuksia. Maan pääkaupunki Vilna hurmaa kävijänsä katolilaisuutta huokuvalla vanhalla kaupungilla. Kaunas on tunnettu kirkoistaan, luostareistaan ja museoistaan. Siellä on useita historiallisesti ja arkkitehtonisesti merkittäviä muistomerkkejä. Kaunas on väestölliseltä koostumukseltaan erittäin liettualainen verrattuna maan pääkaupunkiin Vilnaan.

1.matkapäivä
Lähdemme varhain aamulla kohti Helsingin Länsisatamaa, josta Tallink Megastar laiva lähtee klo 10.30 Tallinnaan. Tallinnaan saavumme klo 12.30. Tallinnasta saamme kyytiin oppaan, joka on mukana koko matkan ajan. Lähdemme Tallinnasta kohti Latviaa. Matkalla pidämme tauon. Iltapäivällä saavumme Riikaan, jossa teemme kävelykierroksen, jossa tutustumme tunnetun hansakaupungin menneisyyteen. . Näemme mm. Mustapäiden Veljeskunnan talon, Raatihuoneen, ”Kolme Veljestä”, kiltojen talot yms. Kierroksen jälkeen majoitumme Islande Riga hotelliin ja nautimme illallisen hotellin ravintolassa. Hotelli sijaitsee noin 1,5 km päässä Riikan keskustasta.

2.matkapäivä
Aamiaisen jälkeen jatkamme matkaa kohti Liettuan pääkaupunkia Vilnaa. Matkalla Vilnaa tutustumme Burbišiksen kartanoon, mikä on kuuluista tulppaanifestivaaleista ja festivaalit järjestetään vuosittain toukokuussa. Burbišikiskiksen kartanon keskiosassa on 15 saaren lampi, 11 siltaa ja yhdistävää polkua, samalla kun kartanoa ympäröivässä puistossa on kauneimpia ja kiinnostavimpia kasveja. Kartanon puisto on myös 40 eri lintulajin koti ja se on koristeltu ylellisillä Liettuan sankareita esittävillä patsailla. Kartano on mainittu historiassa jo 1600-luvulla. Lounaan jälkeen matka jatkuu Vilnaan, jossa teemme Jokiristeilyn Neris joella. Majoitumme Radisson Blu hotel Lietuvaan, mikä sijaitsee noin 1 km päässä keskustasta joen toisella puolella. Omatoimista aikaa tutustua ympäristöön.

3.matkapäivä
Aamiaisen jälkeen lähemme Vilnan kaupunkikierrokselle, jossa tutustumme Liettuan pääkaupungin nähtävyyksiin mm.: lukuisiin katolisiin kirkkoihin, yliopistokortteliin, Auringonnousun porttiin ym. Kierroksen päätyttyä nautimme lounaan. Matka jatkuu Liettuan kylpyläkaupunkiin Druskininkaihin. Matkalla poikkeamme katsomaa neuvostoajan johtajien museo-puistoa Gruto parkas. Druskininkain seutu on luonnonkaunista aluetta, josta löytyy useita jokia, lähteitä ja järviä. Kaupungin nimi tulee liettualaisesta termistä druska, joka tarkoittaa suolaa. Nimitys viittaa paikallisten lähteiden mineraalipitoiseen veteen, jonka väitetään auttavan parantavasti joihinkin sairauksiin. Oletetusta parantavasta vaikutuksesta on tiedetty jo muutamia vuosisatoja. 

Lähdevesi on tuonut Druskininkaihin myös turisteja. Vuonna 1794 Puolan silloinen kuningas julisti alueen terveyslomakohteeksi, minkä jälkeen kaupunkiin alettiin rakentaa kylpyaltaita. 1800-luvulla Vilnan yliopiston professori Ignacy Fonberg analysoi paikallisen mineraaliveden kemiallisen koostumuksen ja totesi sen sisältävän suuria määriä kalsiumia, natriumia, kaliumia, jodia, rautaa ja magnesiumia. Venäjän silloisen keisarin Nikolai I:n nähtyä tulokset hän hyväksyi vuonna 1837 Druskininkain kehittämisen varsinaiseksi matkakohdekaupungiksi, vaikka epävirallisia mineraali- ja mutakylpylöitä paikalla oli ollut jo jonkin aikaa.  Ensimmäinen hoitolaitos rakennettiin vuonna 1893. Kaupungissa on edelleen kylpylä- ja hoitolatoimintaa: mineraalivesi- ja mutahoitoja sekä ilmastoterapiaa. Liettuan ensimmäinen vesipuisto rakennettiin vuonna 2006 Druskininkaihin.

Myöhään iltapäivällä palaamme takaisin Vilnaan ja majoittuminen tutussa hotellissa. Omatoimista aikaa kaupungilla.

4.matkapäivä
Aamiainen hotellin ravintolassa ja pakkaamme myös tavarat bussiin. Lähdemme Trakain kaupunkiin, mikä on Liettuan vanha pääkaupunki. Vierailemme Trakain linnassa, jossa opastettu kierros. Matka jatkuu hunajajuomien  Lietuviskas mindus tehtaalle. Tehtaalla tutustumiskierros, maistiaiset ja mahdollisuus ostoksiin. Iltapäivällä saavumme Kaunasiin, jossa nautimme lounaan ja sen jälkeen teemme kaupunkikiertoajelun. Tutustumme kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin ja käymme Jeesuksen ylösnousemuksen kirkossa. Majoitumme Radisson Blu hotel Kaunas. Hotelli sijaitsee aivan Kaunaksen ostoskadun läheisyydessä. Illalla omatoimista aikaa kaupungilla.

5.matkapäivä
Aamiainen hotellin ravintolassa. Matka jatkuu kohti yli 300 vuotta vanhaan Pažaisliksen luostariin, jossa vierailemme. Luostari on yksi vaikuttavimmista arkkitehtoonisista kokonaisuuksista koko Koillis-Euroopassa, parhaiten säilyneitä 1400-luvun barokki rakennuksia. Se sijaitsee Kauno Marios-tekojärven niemessä. Luostarin perustaja Kristupas​ ​Žygimantas​ ​Pacas oli hyvin perehtynyt taiteeseen ja arkkitehtuuriin. Hän kutsui parhaat italialaiset mestarit rakentamaan ja koristelemaan luostarin. Matkalla poikkeamme Rumšiškesin ​ulkoilmamuseossa, jossa saa tutustua perinteisempiin liettualaisiin asumismuotoihin. Valtavalle museoalueelle on koottu eri maakuntia edustavia kyliä rakennuksineen. Alueelta löytyy myös tienvarsiristejä, jotka olivat neuvostoaikana pannassa, löytyy museosta paljon. Perinteiset liettualaiset asumukset ovat usein melko samanoloisia kuin suomalaiset,  museosta löytyy mm. savusaunakin. ​ ​Museovierailun​ ​jälkeen​ lähdemme ​Riikaan. ​ ​​Virkistyauko​ ​​Panevezisessa. ​ ​Majoitumme Radisson Blu Daugava hotelliin ja nautimme illallisen hotellin ravintolassa. Illalla omatoimista tutustumista kaupunkiin.

6.matkapäivä
Aamaisen jälkeen lähdemme kotimatkalle ja poikkeamme ostoksilla Latvian rajakaupassa ja nautimme kevyen lounaan. Tallinnaan saavumme iltapäivällä ja sanomme oppaalle hyvästit. Tallink Star laiva lähtee klo 16.30 ja saavumme Helsinkiin klo 18.30. Satamasta lähdemme välittömästi kotimatkalle.

Matkan hinta / henkilö:
*719 €, kahden hengen huoneessa
*899 €, yhden hengen huoneessa

Lisämaksusta:
*Megastar aamubrunssi 17,50 €/henkilö
*Star buffetpäivällinen 26 €/henkilö

Hinta sisältää: bussikuljetuksen, laivamatkat Helsinki-Tallinna-Helsinki kansipaikoin, hotellimajoitus 5 yötä 3-4*hotellissa yhden/kahden hengen huoneessa, opastukset ja pääsymaksut ohjelman mukaisesti, Jokiristeily Vilnassa, 4 x lounas, 2 x illallinen, suomenkielinen opas Tallinnasta-Tallinnaan.

Huomioitavaa: matka toteutuu. Tällä matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai uudenmallinen henkilökortti. Ilmoittautumisen yhteydessä mainitkaa mahdollisista ruoka-aineallergioista. Alustava matkareitti: Virrat (väh. 6 henkilöä) – Ruovesi-Vilppula-Mänttä-Orivesi-Tampere-..

 

Matkan varaus

Tarkista että täytät kaikki pakolliset kentät, muista lopuksi lähettää varauksen tiedot!
Sivusto ilmoittaa varauksen onnistuneesta lähetyksestä.