Yöretki Helvetissä 4.-5.7.2018

Yöretki Helvetissä 4.-5.7.2018

Yhden yön retki Helvetinjärven kansallispuistoon retkeilystä kiinnostuneille!

Tervetuloa Mannisen matkassa yön yli retkelle Helvetinjärven kansallispuistoon!

Helvetinjärven alue on Länsi-Suomen jylhimpiä erämaa- ja metsäalueita. Vuonna 1982 perustettu Helvetinjärven kansallispuisto on pinta-alaltaan noin 50 km², josta vesialueita on noin 1,5 km². Alueella on lukuisia viitoitettuja polkuja, keittopaikkoja ja telttailualueita, ja sieltä on yhteys Pirkan Taival -retkeilyreitistöä myöten muun muassa Seitsemisen kansallispuistoon. 
Alueella sijaitseva Helvetinkolu on 38 m syvä ja 40 m pitkä, 2–2,5 m leveä kalliohalkeama järven kaakkoispäässä. Aikoinaan sitä käytettiin susiansana, ja myöhemmin Ruoveden nuorisolla oli tapana kokoontua sinne pakoon tanssitonta vapaapäivää. Harrastuksiin kuului myös hyppiminen rotkon yli reunalta toiselle.
Nykyään Helvetinkolu on kansallispuiston suosituimpia käyntikohteita: siellä on tulentekopaikka ja Visuveden nuorisoseuran 1920-luvulla rakentama päivätupa. 

Onko käynyt mielessäsi lähteä retkelle, mutta tiedot ja taidot eivät ehkä riitä? Pelottaako yöpyminen metsässä? Oletko epävarma, miten toimia eri tilanteissa? Tarvitsetko varustetietoutta vai haluaisitko vain kokea jotain erilaista ja lähteä mukaan opastetulle yöretkelle?

Yllätä itsesi tai läheisesi lähde leppoisalle retkelle kansallispuiston ytimeen ammattitaitoisen ja kokemusta omaavan eräoppaan kanssa. Retkellä nautitaan luonnonrauhasta, kartutetaan retkeilytaitoja, kokkaillaan sekä vaihdellaan ajatuksia muiden ryhmäläisten kanssa. Kuljettava reitti ei ole pitkä, joten retki soveltuu kaikenikäisille kohtalaisen peruskunnon omaaville luonnonystäville. Reitti on yhteispituudeltaan noin 9 km ja sisältää rappusia.

1.pv
Matkaan lähdemme Tampereelta, josta ajelemme kansallispuistoo noin 1,5 tuntia. Poistumme bussista Haukanhiedan parkkipaikalla ja silloin myös suljemme puhelimet, keitämme tervetuliaskahvit/teet, käymme läpi tulevaa ohjelmaa ja tarkistetaan jokaisen varusteet. Mahdollisuus käydä uimassa Haukkajärvessä. Ennen patikointia, nautimme retkilounaan (retkipussilounas) ja ruokailun jälkeen lähdemme kohti Iso-Ruokejärveä, jonne matkaa kertyy noin 3 km. Perillä tutustumme erilaisiin keittimiin ja miten tehdään tulet. Valmistamme retkipäivällisen (retkipussiruoka).  Nuotion ääressä on mukava keskustella eräilijän oikeuksista, retkivarusteista yms. Ruokailun jälkeen pystytämme majoitteet (teltat, riippumatto tms.).
Mahdollisuus onkimiseen ja ehkä iltapalaksi paistetaan ahvenia….

2.pv
Aamuauringon noustessa ihana pulahtaa virkistävään Iso-Ruokejärveen ja nauttia yhdessä tehty aamupuuro. Keskustelua retkivaatteista, rinkan pakkaamisesta ja kompassin käytöstä. Puolenpäivän maissa jatkamme matkaa kohti Helvetinkolua. Kävelymatkaa tulee noin 3 km. Kolulla keitämme kahvit/teet ja opas kertoo ja näyttää mistä halukkaat voivat kiivetä kolun ylös. Kolulta lähtee myös puuportaat ylös näköalapaikalle. Viimeinen patikointi matka on noin 2 km ja perillä Kankimäessä nautimme kahvila Helvetinportilla keittolounaan. Paluumatkalle lähdemme noin klo 16.30.

Retkemme on alkoholiton.
Tarvittaessa hoidamme sinulle teltan ja makuualustan. (2-3henk./teltta).
Voit myös liittyä Partiokaupan klubiin, josta voit lainata ilmaiseksi retkeilyvälineitä.
Ilmoitathan mahdollisen erityisruokavaliosi ja miten haluat yöpyä (esim. majoittuuko teltassasi useampi henkilö, nukutko riippumatossa)

Hinta / hlö: 179 €

Hinta sisältää: bussikuljetus, retkipussiruoka-paketti (1x lounas, 1x päivällinen ja 1x aamupuuro), oppaan palvelut sekä keittolounas ravintola Helvetinportilla, 3 x kahvit ja 1 x välipala.

Huomioitavaa: matka toteutuu, mikäli lähtijöitä on vähintään kymmenen henkilöä. Ilmoittautumisen yhteydessä mainitkaa mahdolliset ruoka-aineallergiat.

Lisätiedot suoraan oppaalta:
Petri Ristiniemi, haukkamaa@gmail.com.

Varusteet: retkeilyvälineet, henkilökohtaiset hygieniavarusteet, omat ensiaputarvikkeet, henkilökohtaiset lääkkeet, vesipullo, pyyhe, uikkarit, säänmukaiset vaatteet, sadeasu, vaihtovaatteet, reppu/rinkka, hyvät retkeilykengät (saappatkin käy), ylimääräitä retkimuonaa (pussiruokia, valmiiksi tehtyjä leipiä, nuudelia, makkaraa, pikapuurot..), oma makuupussi, kompassi (jos on), retkikeitin (jos on), tulentekovälineet, wc-paperia, puukko, hyttyskarkoite, mikäli haluat onkia – mato-onki, matoja.

Matkan varaus

Tarkista että täytät kaikki pakolliset kentät, muista lopuksi lähettää varauksen tiedot!
Sivusto ilmoittaa varauksen onnistuneesta lähetyksestä.