Kilpisjärvi ja Kolmen valtakunnanraja 13.-18.9.2019

Kilpisjärvi ja Kolmen valtakunnanraja 13.-18.9.2019

Tervetuloa Mannisen matkassa ruskamatkalle Suomen ja Norjan lappiin!

Tervetuloa Mannisen matkassa ruskamatkalle Suomen ja Norjan Lappiin!

Lähde tutustumaan kolmen valtakunnan, Suomen, Ruotsin ja Norjan lapin syksyisiin maisemiin. Ruotsin puolella käymme Pajalassa ja ajelemme Vittangin ja Karesuannon kautta Kilpisjärvelle. Kilpisjärven tunturiylängöllä sijaitsevat upeat suurtunturit, Saana, Malla sekä Suomen korkein tunturi Halti. Kilpisjärvellä teemme retken Malla-laivalla kolmen valtakunnan rajapyykille ja aikaa jää myös vaikkapa Saana-tunturin valloitukselle. Norjan puolella vierailemme Skibotnissa, jossa pääsemme ihailemaan mm. uskomattoman upeita Lyngenin alppeja vuonon toisella puolella.

Perjantai 13.9.2019
Lähdemme matkaan aamulla, bussi ajaa reitillä Orivesi-Tampere-Ylöjärvi-Ruovesi-Keuruu, ajelemme Keski-Suomen kautta kohti Kemiä. Matkalla pidämme taukoja sopivin väliajoin. Iltapäivällä saavumme Haaparantaan, jossa majoitumme Haaparannan kaupunginhotelliin ja nautimme päivällisen. Illalla omatoimista tutustumista kaupunkiin.

Lauantai 14.9.2019
Aamiainen hotellissa. Matkaamme Ruotsin puolella Torniojokilaaksossa kohti Pajalaa, mikä sijaitsee Ruotsin puolella. Kunnan eteläosassa yhtyvät Tornionjoki sekä Suomen ja Ruotsin rajaa pitkin kulkeva Muonionjoki. Pajala on Ruotsin suomalaisin kunta. 78,1% kunnan asukkaista puhuu äidinkielenään suomea. Pajala on tullut tunnetuksi Mikael Niemen kirjoittamasta romaanista ”Populäärimusiikkia Vittulajänkältä”. Teemme opastetun suomekielisen kiertoajelun Mikael Niemen jalanjäljillä. Kierroksen kesto on noin 2 tuntia. Matka jatkuu Ruotsin puolella Vittangin, Karesuvannon kautta Kilpisjärvelle, jossa majoitumme Kilpisjärven Retkeilykeskukseen kahden hengen huoneisiin. Päivällinen keskusksen ravintolassa ja illalla saunamahdollisuus.

Sunnuntai 15.9.2019
Aamiaisen jälkeen lähdemme oppaan johdolla päiväretkelle Kolmen valtakunnanrajalle. Malla-laiva vie Kilpisjärven rannalta Koltaluoktaan, josta lähtee noin 3 km mittainen polku valtakunnan rajapyykille.
Vuonna 1897 venäläiset ja norjalaiset rakensivat rajapyykin Kilpisjärvelle. Ruotsalaiset eivät olleet mukana, koska Norja ja Ruotsi eivät päässeet sopuun yhteisestä rajatoimikunnasta. Tämän vuoksi ns. sydänkivet eivät saaneet näiden maiden vaakunoita. Vuonna 1901 syntyi sopu uudesta rajatoimikunnasta. Uusi rajapyykki tehtiin betonista, mutta valitettavasti sementti riitti vain rajapyykin yläosaan ja se meni nopeasti huonoon kuntoon kovan sään, varsinkin tuulen ja jäätymisen vaikutuksesta. Nykyinen rajapyykki pystytettiin vuonna 1926. Rajapyykin saa vapaasti kiertää, jos mukana ei ole tullattavia tavaroita, sillä kaikki kolme rajaa ovat Schengen-alueen sisärajoja. Pohjoismaiden kansalaisilla ei tarvitse olla mukana edes passia.

Koko retken kesto noin 3-4 tuntia. Retkieväät on mukava nauttia rajalla kävelyn päätteeksi. Kävely rajapyykiltä takaisin Koltaluoktan satamaan, josta venekuljetus Retkeilykeskuksen rantaan. Iltapäivällä tutustuminen Kilpisjärven keskustaan ja luontokeskukseen. Retkeilykeskuksessa päivällinen ja sauna.

Maanantai 16.9.2019
Aamiaisen jälkeen lähdemme päiväretkelle Skibotniin (Ykeänperä), Norjan puolelle. Skibotnissa voit tutustua vanhaan markkina-alueeseen, norjalaiseen päivittäistavarakauppaan, ihailla upeita Lyngenin alppeja vuonon toisella puolella tai pulahtaa Jäämereen. Paluumatkalla poikkeamme katsomaan Rovijoen vesiputousta, jossa myös keitellään retkikahvit. Vesiputous tunnetaan myös Morsiushuntu-putouksena. Se on 28–30 metriä korkea ja sijaitsee aivan E8-tien vieressä Kilpisjärven ja Skibotnin välisessä laaksossa. Iltapäivällä palaamme takaisin tuttuun hoteliin, ja sieltä halukkailla mahdollisuus lähteä oppaan johdolla kohti Saana-tunturin vallotusta. Hotellilla päivällinen ja saunamahdollisuus.

Tiistai 17.9.2019
Aamiainen hotellilla ja tavaroiden pakkaaminen bussiin. Lähdemme ajamaan kohti etelää. Poikkeamme Sonkamuotkassa kahvilla ja ostoksilla. Muonion seudulla käymme tutustumassa Veli Koljosen erämaa-ateljeeseen, jossa isäntä juttelee mukavia ja soittaa ja laulaa/laulattaa. Koljonen tunnetaan luonnon kuvaajana. Hänen öljyväritöissään Lapin luonto voi näyttäytyä riemullisessa väriloistossa, äänettömässä usvavaipassa tai neitseellisen valkoisessa avaruudessa. Herkimmät voivat löytää maalauksista lappilaiseen luonteeseen kiinteästi liittyvän mystisen kaihon.
Matka jatkuu Leville, jossa nautimme lounaan Hotelli HulluPoron ravintola Ämmilässä. Pidämme myös pienen tauon Levin keskustassa. Leviltä matka jatkuu Rovaniemelle, jossa majoitumme Rantasipi Pohjanhoviin kaupungin keskustassa.

Keskiviikko 18.9.2019
Aamiaisen jälkeen matka jatkuu ja taukoja pidetään sopivin väliajoin, joista yhdellä syömme myös lounaan. Kotipaikkakunnilla olemme illalla myöhään.

 

Matkan hinta / henkilö:
* 629 €, kahden hengen huoneessa
* 889 €, yhden hengen huoneessa

Hinta sisältää: bussikuljetuksen, hotellimajoitus 5 yötä aamiaisella, 5x päivällinen, 1 x lounas, ohjelman mukaiset pääsymaksut ja opastukset

Huomoitavaa:  Matka toteutuu, mikäli lähtijöitä on vähintään 30 henkilöä. Tällä matkalla tarvitaan henkilöllisyystodistus. Matkalla poiketaan Norjan puolella Skibotnissa, siellä on valuuttana Norjan kruunu. Maksutapana käy kaikki luottokortit.  Ilmoittautumisen yhteydessä mainitkaa mahdolliset ruoka-aineallergiat.

Stadshotel Haparanda***
Historiallisessa Haparanda Stadshotellissa on suosittu á la carte -ravintola, vuosisadan vaihteen miljöö, sauna, baari ja ilmainen Wi-Fi. Tornionjoki on 300 metrin päässä.
Kaikissa huoneissa on tv, kirjoituspöytä ja oma kylpyhuone, jossa on suihku ja hiustenkuivaaja.

Kilpisjärven retkeilykeskus***
Kilpisjärven rannan ja Saanan rinteiden välissä sijaitseva Kilpisjärven Retkeilykeskus tarjoaa huoneita, joissa on oma kylpyhuone. Lomakeskuksessa on ravintola, sauna sekä kokous- ja juhlatilat.
Jokaisessa huoneessa on moderni sisustus ja työpöytä. Kaikkiin huoneisiin kuuluu myös ilmainen Wi-Fi ja lämmitys. Omassa kylpyhuoneessa on suihku. Ravintolassa on tarjolla buffet- ja à la carte -aterioita. Paikan päällä on myös sauna. Ympäröivällä alueella voi harrastaa muun muassa vaellusta, hiihtoa ja kalastusta. Kilpisjärven Retkeilykeskus sijaitsee Kilpisjärvellä, vajaan 7 km:n päässä Ruotsin ja Norjan rajoista. Mallan luonnonpuisto on 3 km:n päässä majoituspaikasta.

Scandic Rovaniemi City***+
Ihan keskustassa sijaitsevassa hotellissa on maksuton suomalainen sauna, kuntosali ja WiFi. Arktikumin tiedemuseo on 600 metrin päässä. Scandic Rovaniemen moderneissa huoneissa on puulattiat ja mukavat nojatuolit. Kaikissa huoneissa on tv ja kylpyhuone, jossa on suihku. Hotellin ravintolassa on saatavilla pohjoismaisia ​​ruokia, ja baarissa voi nauttia drinkin.

Matkan varaus

Tarkista että täytät kaikki pakolliset kentät, muista lopuksi lähettää varauksen tiedot!
Sivusto ilmoittaa varauksen onnistuneesta lähetyksestä.