19.-21.7.2021 Hotellimatka Ahvenanmaalle, hotelli Pommern

19.-21.7.2021 Hotellimatka Ahvenanmaalle, hotelli Pommern

Miniloma Ahvenanmaalle! Lähde tuulettumaan merelle ja tutustumaan Maarianhaminan pikkukaupungin nähtävyyksiin!

Matka toteutuu!

Tervetuloa Mannisen matkassa hotellimatkalle Ahvenanmaalle!

Ma-Ke 19.-21.7.2021 Hotellimatka Ahvenanmaalla 

Ahvenanmaan ainutlaatuisiin ominaisuuksiin kuuluvat koskematon saaristo ja kauniisti hioutuneet silokalliot, jotka saavat punertavan värinsä ahvenanmaalaisesta rapakivigraniitista. Ahvenanmaan 6 700 saarta ja luotoa muodostavat ainutlaatuisen saarimaailman, jossa meri on aina läsnä. Maarianhamina vilkas,  pikkukaupunki tarjoaa pienellä alalla laajan valikoiman kauppoja ja muita palveluja. Täällä ostospaikat, ravintolat, kulttuuri ja elämykset ovat lähellä.

1.päivä
Lähdemme varhain aamulla Tampereen seudulta ajamaan Turun satamaan, josta Viking Linen m/s Amorella laiva lähtee klo 08.45 kohti Maarianhaminaa.  Laivalla voi tehdä edullisia ostoksia TaxFree kaupasta, sekä nauttia laivan kannella saaristomaisemista. Lisämaksusta meriaamiainen tai buffetlounas.

Turvallisesti Viking Linen laivoilla! Viking Line on ensimmäisenä varustamona maailmassa saanut luokituslaitos Det Norske Veritas Germanischer Lloydin (DNV GL) My Care -menetelmän mukaisen verifioinnin. Verifiointi koskee yhtiön kaikkia seitsemää alusta sekä toimintoja kuudessa terminaalissa ja vahvistaa Viking Linen kykyä hallita ja ehkäistä infektioriskejä, mukaan lukien covid-19.

Laiva saapuu Maarianhaminaan klo 14.10, josta lähdemme Maarianhaminan kaupunkikierrokselle oppaan johdolla. Majoitumme hotelli Pommerniin kierroksen päätyttyä. Omatoimista tutustumista kaupunkiin.

Hotelli Pommern  Maarianhaminan keskustassa on palvellut matkailijoita 1960-luvun lopusta lähtien. Ålandhotels aloitti hotellikiinteistön mittavat laajennus- ja peruskorjaustyöt loppusyksystä 2013. Hotellin vanhimmat osat purettiin ja tilalle nousi nykyaikainen hotelli jossa on 95 korkeatasoista, täysin uutta huonetta, avara lounge sekä viinibaari laajoine viinivalikoimineen. Huoneiden sisustuksessa yhdistyvät modernin tyylikäs toiminnallisuus ja viihtyisyys.

Hotellin oma ravintolamiljöö, Kvarter5 kutsuu nauttimaan monipuolisista makuelämyksistä vuorokauden eri aikoina ja tuo tarjolle pohjoismaisen keittiön parhaat palat, paikallisia korkealaatuisia raaka-aineita hyödyntäen.

2.päivä
Aamiainen hotellissa. Omatoiminen päivä Maarianhamissa. Nähtävää kaupungilla: Ahvenanmaan Merenkulkumuseo, Pommern, ostoksia Merikorttilissa tai keskustassa.
Tai mahdollisuus lähteä reilu 3 tunnin Ahvenanmaa kierrokselle, jossa oppaan johdolla näemme Ahvenanmaan maaseutua, tärkeimmät nähtävyydet Jan Karlsgårdenin museoalueen, Kastelholman linnan rauniot. Matkalla pysähdymme myös tauolle Stallhagenin Panimolle. Iltapäivästä palaamme takaisin hotellille, josta on helppo lähteä vielä keskustaan ostoksille ja syömään.
Yöpyminen tutussa hotellissa.

3.päivä
Aamiainen hotellissa. Huoneet luovutetaan klo 12.00. Omatoimista tutustumista kaupunkiin. Bussikuljetus hotellista satamaan klo 13.00. Viking Linen m/s Grace lähtee kohti Turkua klo 14.25. Mahdollisuus ostaa lisämaksusta buffetpäivällinen. Turkuun saavumme klo 19.50, josta välittömästi lähdemme kotipaikkakunnille.

Matkan hinta/henkilö:
* 289 €, kahden hengen huoneessa
* 429 €, yhden hengen huoneessa
* 169 €, lapsi 3-11v lisävuoteella kahden aikuisen seurassa

Hintaan sisältyy:
– bussikuljetus koko matkan ajan
– hotellimajoitus 2 yötä yhden/kahden hengen huoneessa
– hotelliaamiaiset
– laivamatkat kansipaikoin Turku-Maarianhamina-Turku
– opastettu Maarianhaminan kiertoajelu ja Ahvenanmaan kierros

Lisämaksusta etukäteen ostettuna/henkilö:
* VL Amorella aamiainen buffetravintolassa 12 €/aikuinen
* VL Amorella lounas buffetravintolassa 23 €/aikuinen
* VL Grace buffetpäivällinen paluumatkalla: 33 €/aikuinen

Huomioitavaa: matka toteutuu mikäli lähtijöitä on vähintään 20 henkilöä. Tällä matkalla tarvitaan voimassaoleva passi tai uudenmallinen henkilökortti.
Tutustuthan myös turvallisuusohjeistukseemme täällä: Turvallisesti Mannisen matkassa

Matkaehdot:  Noudatamme yleisiä matkapakettiehtoja sekä Bussi-Manninen Oy:n erityisehtoja. Matkan perumisesta on ilmoitettava viipymättä Bussi-Mannisen toimistolle.

_________________________________________________________________________________________________________________________________

Ahenanmaan Merenkulkumuseo ja Pommern laiva:
Maarianhaminan länsisatamassa sijaitseva museo tarjoaa jotain kaikille, niin merikarhuille kuin maakravuillekin. Kiipeä mastoon, harjoittele merimiessolmuja, ohjaa simulaattorissa laiva satamaan, ihmettele aitoa merirosvolippua ja osallistu laivarotta Rubyn aarrejahtiin. Museo sijaitsee Ahvenanmaan huomattavimman nähtävyyden, museolaiva Pommernin, yhteydessä. Näyttely rakentuu neljän pääteemaan ympärille: purjehdus, moottorimerenkulku, laivanrakennus ja meriturvallisuus .
Uusittu museolaiva Pommern on olennainen osa Maarianhaminan-vierailua. Laiva on rakennettu Skotlannissa vuonna 1903, ja se on maailman ainoa alkuperäisessä kunnossaan säilytetty nelimastoinen rahtipurjelaiva. Pommernilla purjehdittiin vuoteen 1939 saakka, etenkin nk. vehnäreitillä Australian ja Englannin välillä.  

Merikortteli:
Itäsataman pohjoispuolella merkikorttelissa  voit nähdä, kuinka puuveneitä ja pursia rakennetaan ja kunnostetaan. Museossa on useita näyttelyitä, ja siellä voi tutustua puulaivan ja veneen rakennustyöhön. SALT-käsityötalossa pääset kurkistamaan käsityöläisten ateljeetiloihin ja näkemään heidän työskentelyään.

VIKTOR CRAFTS & DESIGN
Ahvenanmaalaista nykymuotoilua. Ostosten teon ohessa voit rentoutua liikkeen viihtyisässä kahvinurkkauksessa.
Osoite: Torggatan 15, Maarianhamina

Second hand -liikkeet
Ahvenanmaalla on paljon kirpputoreja ja second hand -liikkeitä. Esimerkiksi Emmauksella on liikkeet Maarianhaminassa Strandgatanilla ja Norrbölessä, sekä Godbyssa, missä myydään vaatteita, kirjoja, posliinia ja paljon muuta. Ahvenanmaalla on myös useita kierrätykseen keskittyviä käsityöläisiä. Kannattaa tutustua esimerkiksi seuraaviin kohteisiin: Labelled Fashion and Recycling, Oktober ja The Little BBQ’s Junk Art.

 

 

Matkan varaus

Tarkista että täytät kaikki pakolliset kentät, muista lopuksi lähettää varauksen tiedot!
Sivusto ilmoittaa varauksen onnistuneesta lähetyksestä.