16.-17.7.2018 Järvikylpylä Rantasalmella ja Savonlinna  Uutuus!

16.-17.7.2018 Järvikylpylä Rantasalmella ja Savonlinna Uutuus!

Järvikylpylässämme koet uudenlaisen suomalaisen järvihyvinvointikokemuksen, sillä kaikki rakennusmateriaalit ovat luonnonläheisiä; Saimaan järvivettä, luonnonkiveä ja yli 500 vuotta vanhoja uppotukkeja.

Tervetuloa Mannisen matkassa elämysmatkalle Järvikylpylään Rantasalmelle.

1.matkapäivä
Lähdemme aamulla ajamaan pohjois-pirkanmaan/Tampereen (klo 08.00) alueelta kohti Jyväskylää ja Varkautta, jossa käymme tutustumassa Mekaanisen musiikin museoon. Matkalla pysähdymme tauolle.
”Varkauden ykkösnähtävyys on ainutlaatuinen Mekaanisen Musiikin Museo.Se kuluu lajissaan Euroopan parhaimpiin ja mainitaan ulkomaisissa matkaopaskirjoissa. Soitinkokoelma on hämmästyttävä; soittorasiat, automaattipianot ja -orkesterit, viulut ja haitarit sekä posetiivit pienestä pöytämallista aina valtaisaan Amadeukseen saakka. Mahtavin kaikista on maailman suurin orkestrioni, 75-soittajan Popper Goliath. Vuosittain museon väki kunnostaa näyttelyyn uusia laitteita.”

Matka jatkuu Rantasalmelle, jossa majoitumme Hotel&Spa Resort Järvisydämmeen. Osa huoneista on päärakennuksessa ja osa parinsadan metrin päässä Rinnehuviloissa. Majoittumisen jälkeen on mahdollista mennä kokemaan Järvikylpylän elämys, kylpyläaika klo 16.-18.00.
Järvisydämen ranta- ja sauna-alueen jatkeeksi on kallioon louhittu järvikylpylä, mikä antaa kävijälle uudenlaisen suomalaisen järvihyvinvointikokemuksen. Kylpylä kätkeytyy louhittuun kallionhalkeamaan, joka on upeiden luonnonkalliomuodostelmien jatkeena Saimaan rannalla. Suurista ikkunoista avautuu järvimaisema ja pienet purot johdattelevat kylpijää altaasta toiseen. Luonnonkalliot rajaavat sisätiloja ja vahvistavat aidon luonnonmuodostelman tunnelmaa. Rentoutumisen lomassa nautitaan yrttiteetä samovaarista, makuvettä sekä pientä naposteltavaa.

Illansuussa nautimme buffetpäivällisen hotellin keskiaikaravintola Piikatytössä. Ilta vapaa.

2.matkapäivä
Aamiaisen jälkeen luovutamme huoneet ja pakkaamme tavarat bussiin. Lähdemme hotellin rannasta laivalla, mikä risteilee läpi Linnasaaren kansallispuiston kohti Savonlinnaa.

”Linnansaaren kansallispuisto on vuonna 1956 perustettu kansallispuisto Saimaalla. Itse Linnasaaren lisäksi siihen kuuluu satoja pienempiä saaria ja luotoja Haukivedellä, Rantasalmen, Savonlinnan, ja Varkauden alueella. Pääsaarella on vanha torppa, jonka pihapiiriä pidetään perinnemaisemana, ja jonka pelloilla harrastetaan edelleen kaskeamista vanhojen kulttuurilajien suojelemiseksi. Iso osa saaresta on luonnontilaista kangasmetsää, ja siellä on myös lehtomaisia osia. Linnansaaren alueella esiintyy Saimaannorppia. Alueella pesii myös eräs Suomen tiheimmistä Kalasääksi kannoista ”.

Savonlinnaan saavumme puolenpäivän maissa. Kuljettaja on ajanut bussin Savonlinnaan ja tulee ryhmää vastaan satamaan. Vapaata-aikaa torilla ja keskustassa. Iltapäivällä lähdemme kohti Mikkelin Kenkäveroa, jossa nautimme buffetlounaan ja teemme opastetun kierroksen puutarhassa.

Kenkävero toimi pappilana vuoteen 1969 ja upeissa saleissa vietettiin pidot jos toisetkin. Aikoinaan Kenkäverossa viihtyi vieraita Mannerheimista maamme eturivin kirjailijoihin. Yhä edelleen Kenkävero sykkii kulttuuria, seurustelua ja hyvää ruokaa. Pappilaravintolassa voi aistia historian siipien havinaa maukkaasta ruuasta nauttien ja kaunista järvimaisemaa ja puutarhaa ihaillen, auringon tulviessa suurista ikkunoista kristallikruunujen koristamiin huoneisiin.”
Kotipaikkakunnilla olemme myöhään illalla.

Matkan hinta / henkilö:
*275 €, kahden hengen Rinnehuvila huoneessa
* 305 €, yhden hengen Rinnehuvila huoneessa
*285 €, kahden hengen Standart-luokan huoneessa päärakennus Loppuunmyyty!
* 335 €, yhden hengen Standart-luokan huoneessa päärakennus Loppuunmyyty!

Hintaan sisältyy: bussikuljetus, majoitus 1 yö aamiaisella, 2 x ruokailu, 1 x kylpyläkäynti, tutustuminen Mekaanisen musiikin museoon, laivaristeily Järvisydän-Savonlinna, Kenkäveron opastettu kierros

Huomioitavaa: matka toteutuu mikäli lähtijöitä on vähintään 25 henkilöä. Ilmoittautuessa mainitkaa ruoka-aineallergioista.

 

Matkan varaus

Tarkista että täytät kaikki pakolliset kentät, muista lopuksi lähettää varauksen tiedot!
Sivusto ilmoittaa varauksen onnistuneesta lähetyksestä.