15.-20.3.2020 Hiihtomatka Kuusamoon – Korouoma-Riisitunturi

15.-20.3.2020 Hiihtomatka Kuusamoon – Korouoma-Riisitunturi

Lähde opasetetulle hiihtomatkalle Kuusamon seudulle. Mahdollisuus myös lumikenkäillä tai nauttia luonnonrauhasta.

Tervetuloa Mannisen matkassa hiihtomatkalle Kuusamon seudulle!

Su-Pe 15.-20.3.2020 majoitus Adventure Apes Lodge, Vasaraperän entinen koulu

Matkaohjelma:

Sunnuntai 15.3.2020
Lähdemme aamulla varhain kotipaikkakunnilta kohti Keski-Suomea ja Kuusamoa. Matkalla pidämme kahvi- ja lounastauon (omakustantainen). Perillä Kuusamossa Vasaraperällä olemme noin klo 18.00, majoittuminen huoneisiin ja sen jälkeen emäntä Heidi esittelee tilat ja kertoo yrityksestään sekä torstain pimeäretkestä Kotivaaralle. Illalla makkaranpaistoa ja yhdessäoloa.

Maanantai 16.3.2020
Aamiaisen jälkeen tehdään retkieväät päivän retkelle. Lähdemme bussilla majoituspaikasta klo 9.30 kohti Korouomaa. Korouomalle pääse myös jalan ja halukkaille on saatavilla lumikengät. Tutustumme Korouoman jääputouksiin ja nautimme retkieväät ja nokipannukahvit laavulla. Paluumatkalla poikkeamme Pentik-mäkeen, jossa on galleria, myymälä, kahvila ja tehtaanmyymälä.

Pentik-mäki on kulttuurintäyteinen matkailukohde Posiolla. Mäellä valmistetaan Pentikin keramiikka-astiat, taide-esineet ja kynttilät. Tehtaanmyymälässä voi tehdä uunituoreita löytöjä. Pentikin kiinnostava matka keramiikkapajasta tähän päivään on myös nähtävillä mäellä. Lasikäytävillä toisiinsa yhdistetyt rakennukset muodostavat 2500 neliömetrin suuruisen yhtenäisen kokonaisuuden tehtaanmyymälöineen, museoineen, näyttelyineen ja kahvioineen. Kaikkialle on vapaa pääsy.

Paluumatkalla majoituspaikkaan on mahdollista käydä ostoksilla myös Posion K-marketissa. Päivällinen majoituspaikassa ja illalla sauna (naisten ja miesten vuoro).

Tiistai 17.3.2020
Aamupalan ja retkieväiden teon jälkeen lähdemme klo 9.30 Rukalle hiihtämään tai laskettelemaan. Paluumatkalla Rukalta poikkeamme Kujalan Porotilalla tutustumassa porotilaan. Ohjelmassa  porojen syöttämistä, valokuvaamista ja kuullaan porotilan elämästä/tarinoita sekä nautimme kodassa kampanisukahvit/teet, lopuksi vierailemme tilan käsityöpajalla. Illalla päivällinen majapaikassa ja sauna.

Keskiviikko 18.3.2020
Aamiaisen ja retkieväiden teon jälkeen klo 09.30 siirrymme bussilla Riisitunturille. Kävelymatkaa (lumikenkäilyä) parkkipaikalta on noin 1,5 km. Tällä matkalla on myös mahdollista hiihtää metsäsuksilla Riisin rääpäsyn ( 4,5 km) tai Riisin Riettaan (noin 11 km). Riisin Rääpäsyllä ja Riisin Rietas reiteillä ei mene murtomaahiihtolatua. Rääpäsy kierroksella pärjää ihan tavallisilla talvikengillä ja Rietas reitillä tarvitaan lumikengät tai mesäsukset.  Lumikenkäilijät ja kävelijät tekevät retken oppaan johdolla. Retkieväät ja nokipannukahvit nautitaan Riisin tuvalla. Iltapäiväksi palaamme takaisin majoituspaikkaan, jossa päivällinen ja sauna.

Torstai 19.3.2020
Aamiaisen jälkeen on omatoimista aikaa alueella. Lumikenkäilyä, hiihtämistä tai pilkkimistä. Alueella oleva kota on käytössä ja siellä voi valmistaa omatoimisesti välipalaa. Illalla majoituspaikassa päivällinen. Illan pimetessä teemme matkan päättäjäiseksi pimeäretken Kotivaaralle, lumikenkäillen. Retken tarjoaa Seikkailuapinat. Muista otsalamppu. Retken päätteeksi majoituspaikassa sauna on lämpimänä.

Perjantai 20.3.2020
Aamiaisen jälkeen pakkaamme tavarat bussiin ja lähdemme kotimatkalle. Matkalla pidämme kahvi-ja lounastaukoja (omakustantaiset). Perillä kotipaikkakunnilla olemme myöhään illalla.

Matkan hinta/henkilö:
* 579 €, useamman hengen huoneessa

Hinta sisältää: bussikuljetuksen, majoitus 5 yötä 3-6 hengen huoneessa, 5 x aamiainen, 3 x retkieväät, 4 x päivällinen, 4 x sauna, opastetut kierrokset Korouomalla ja Riisitunturilla sekä pimeäretki Kotivaaralle, lumikengät sekä vierailu ja ohjelma Kujalan Porotilalla.

Ota mukaan matkalle: oma termospullo, muki, eväsrasia, otsalamppu. Säänmukaiset päällysvaatteet ja hyvät talvikengät. Mm. Hiihtosukset, laskettelusukset, kävelysauvat tms.

Huomioitavaa: matka toteutuu, mikäli lähtijöitä on vähintään 22 henkilöä. Ilmoittautumisen yhteydessä mainitkaa mahdollisesta ruoka-aineallergiasta (esim. maidoton, glutteeniton, kalaton)

Vasaraperän entinen koulu on remontoitu vuonna 2019.
Rovaniementie 227e, 93800 Kuusamo

Huoneissa on 3-6 kerrossänkyä, joissa on lakanat, pyyhkeet, peitot ja tyynyt. Jokaiselle huoneelle on oma kylpyhuone, jossa wc ja suihku.
Kaikki ruokailut tarjoillaan majoitushuoneiden yhteydessä olevassa ruokailuhuoneessa, jossa voi viettää aikaa päivällisen jälkeen. Tilassa on pelejä ja pieni matkamuistomyymälä josta voi ostaa pientä makeaa ja suolaista välipalaa käteisellä tai kortilla.
Majoituspaikassa on varusteiden kuivaushuone ja myös uudenaikainen liikuntasali, jossa on mahdollisuus liikuntavälineiden käyttöön, pallopeleihin, venyttelyyn tms. veloituksetta, sovitun aikataulun mukaan.
Sauna järjestetään naisten ja miesten vuorot. Saunaan mahtuu kerralla 8 henkilöä. Pesutiloissa on 2 suihkua ja wc.

 

 

Matkan varaus

Tarkista että täytät kaikki pakolliset kentät, muista lopuksi lähettää varauksen tiedot!
Sivusto ilmoittaa varauksen onnistuneesta lähetyksestä.