Ruskamatka Pyhä-Luosto tunturialueelle 12.-17.9.2017

Tule kokemaan Pyhä-Luoston kansallispuiston jylhät maisemat, upea luonto ja hiljaisuus yhdessä alueen monipuolisten palvelujen kanssa.

Tervetuloa Mannisen matkassa uutuus ruskamatkalle Luostolle!

Ti – Su 12.-17.9.2017

Tervetuloa kokemaan Pyhä-Luoston kansallispuiston jylhät maisemat, upea luonto ja hiljaisuus yhdessä alueen monipuolisten palvelujen kanssa. Kansallispuisto sijaitsee Pyhän ja Luoston tunturikeskusten vierellä, yhdistäen keskukset toisiinsa pitkin kuruja ja keroja. Pyhä-Luoston kansallispuiston ydinosan muodostaa Suomen eteläisin tunturijono. Alue palvelee monipuolisesti niin luonnonsuojelua, paikallisväestöä, retkeilyä kuin matkailuakin.

Kansallispuistolla on pitkä historia: 1938 perustettiin Pyhätunturin kansallispuisto ja sitä laajennettiin vuonna 2005 luoteispuolella sijaitsevalle Luoston alueelle, jolloin muodostui Pyhä-Luoston kansallispuisto. Ukko-Luoston ja Lampivaaran lounaispuolella metsät ovat säästyneet kokonaan hakkuilta, ja ne ovat iältään jopa 400-vuotiaita. Luosto tunnetaan komeista, vanhoista männiköistä ja Pyhätunturi geologiasta ja saamelaishistoriasta. Tunturijonossa vuorottelevat puuttomat laet eli kerot ja syvät kurut. Kuruissa ja puronvarsissa esiintyy reheviä metsiä, jopa pienialaisia lehtoja.

1.päivä
Matkalle lähdetään aamulla reitilla Ruovesi-Kuru-Ylöjärvi-Tampere-Orivesi-Mänttä-Keuruu… Ajamme Keski-Suomen kautta kohti pohjoista. Matkalla pysähdymme tauolle ja nautimme lounaan. Matka jatkuu Rovaniemen kautta Luostolle, jossa majoitumme Lapland hotels Luostotunturiin. Päivällinen hotellissa.

2.päivä
Aamiaisen jälkeen siirrymme linja-autolla ametistikaivokselle. Kaivosohjemassa kuulemme ametistin tarinan ja etsimme oman onnenametistin. Nautimme paikan päällä päiväkahvit. Jatkamme matkaa Pyhälle ja teemme luontokävelyn Aittakurussa olevaan amfiteatteriin (helppokulkuista polkua)). Paluumatkalla hotellille poikkeamme luontokeskus Naavassa.Siellä voimme tutustua kaikkia aisteja käyttäen Pyhä-Luoston kansallispuiston luontoon ja alueen kulttuurihistoriaan. Hotellissa mahdollisuus käydä Ametistikylpylässä (klo 10-20) ja päivällinen hotellin ravintolassa.

3.päivä
Aamiainen hotellissa. Aamupäivästä lähdemme tutustumaan Pyhän ympäristöön. Teemme luontokävelyn Isokuruun Pyhänkasteenlammelle ja putoukselle (helppokulkuista polkua). Vapaata tutustumista Pyhätunturin tarjontaan. Päivän päätteeksi käymme Kairosmajan Revontulikappelissa. Paluu hotellille, jossa mahdollisuus käydä Ametistikylpylässä ja päivällinen hotellin ravintolassa.

4.päivä
Aamiainen hotellissa. Vapaata aikaa Luostolla. Mahdollisuus käydä Ametistikylpylässä ja päivällinen hotellin ravintolassa.

5.päivä
Aamainen hotellissa. Aaamupäivästä lähdemme linja-autolla Pyhäkeskuseen, josta lähdemme oppaan johdolla kävelemään Pyhätunturille ja sieltä tullaa alas 2 hengen vintage tuolihissillä. Pyhätunturin päällä on mahdollista myös kahvitella ja nauttia makeat vohvelit kahvila-ravintola Tsokassa (omakustantainen).
Paluu hotellille iltapäivällä. Mahdollisuus käydä Ametistikylpylässä. Päivällinen hotellin ravintolassa.

6.päivä
Aamiaisen jälkeen lähtö kotimatkalle. Matkalla pysähdytään kahvi- ja lounastauolle. Perillä kotipaikkakunnilla olemme illalla myöhään.

Matkan hinta / henkilö:
* 559 €, kahden hengen huoneessa
* 739 €, yhden hengen huoneessa

Sisältää: bussikuljetus, majoitus hotellissa yhden/kahden hengen huoneessa 5 yötä, 5 x aamiainen, 5 x päivällinen, 2 x lounas, opastukset patikkaretkillä, 2 x retkieväät, Ametistikaivokseen tutustuminen ja onnenkiven etsiminen ja kahvit, vintagehissin lippu.

Huomioitavaa: Tällä matkalla tarvitaan hyvät retkeilykengät, säänmukainen varustus, uimapuku, reppu, vesipullo, termospullo ja muki.

Matkan varaus

- Matka on tällä hetkellä loppuunvarattu -