PÖLKINVUOREN KASVIMAAilma Urjalassa ja Nuutajärven lasikylä

PÖLKINVUOREN KASVIMAAilma Urjalassa ja Nuutajärven lasikylä

Tule kokemaan jotain uutta ja ihmeellistä. Nuutajärven lasikylän nykypäivä pohjautuu pitkään historiaan. Siellä on puhallettu lasia yhtäjaksoisesti vuodesta 1793.  Urjalassa Pölkinvuoren metsän keskellä kohoaa mahtava kukkameri ja suuri kasvimaa. Sekä yksi Urjalan korkeimmista paikoista, komea kalliojyrkänne. Kuva: Veli-Pekka Weckman

Tervetuloa Mannisen matkassa uutuusmatkalle Urjalan seudulle!

To 23.5.2019 Reitti: Virrat (väh.6 henkilöä)-Ruovesi-Kuru-Ylöjärvi-Tampere-..

To 25.7.2019 Reitti: Ruovesi-Vilppula-Mänttä-Orivesi-Kangasala-Kaukajärvi-Hervanta-..

La 24.8.2019 Reitti: Ruovesi-Orivesi-Kangasala-Tampere-..

 

Lähdemme matkaan aamulla Pohjois-Pirkanmaan/Tampereen seudulta. Ensimmäinen kohde on Nuutajärven Lasikylä, jossa tustumme oppaan johdolla Designmuseoon.

Kierros lasimuseossa paljastaa mielenkiintoisia aikakausia ja yksityiskohtia Nuutajärven ja lasinvalmistuksen historiasta. Kierroksella kuullaan tarinoita muun muassa siitä, miten Kaj Franck, Saara Hopea, Gunnel Nyman tai Stockmannin tavaratalo liittyvät Nuutajärveen. Samalla saat lyhyen oppimäärän lasin valmistuksen teoriasta.

Mahdollisuus tehdä myös ihania, edullisia ostoksia Iittalan tehtaanmyymälässä.

Puolenpäivän maissa nautimme keittolounaan (salaatti, leivät/levitteet, keitto, ruokajuomat, kahvi/tee) Kahvila/ravintola Sylvissä. Matka jatkuu Urjalaan Pölkinvuoren kasvimaailmaan, josta löytää noin 3,5 ha puiston ja noin 0,7 ha avomaaviljelykset. Teemme kilometerin mittaisen luontopolun, mikä kiertää alueen ja näemme sen varrella olevat noin 10 000 istutukset. Polulta pääsee myös kukkasipulipuistoon, jossa on noin 85 500 kevätkukkijaa ja lähes 2000 liljaa.

Kasvimaailman tulppaanikausi on toukokuun puolessavälissä, kesä-heinäkuussa vihannesten, kasvisten ja taimiston myyntiä ja elokuussa elonkorjuussa saadaan makeat ja maistuvat vihannekset  – valikoimaa löytyy yli sadasta lajista.

Kierroksen päätyttyä nautimme leivoskahvit – kahvila Lasikivessä sen jälkeen on mahdollista tehdä hyviä ostoksia taimistomyymälässä. Paluumatkalle lähdemme noin klo 15.30.

Matkan hinta / henkilö: 59 €

Hintaan sisältyy: kuljetus, lounas kahvila-ravintola Sylvissä, Nuutajärven lasimuseo ja opastus, Pölkinvuoren opastettu kierros ja leivoskahvit.

Huomioitavaa: matka toteutuu mikäli lähtijöitä on vähintään 25 henkilöä/matka. Ilmoittautumisen yhteydessä mainitse ruoka-aineallergiat (mm. gluteeniton, maidoton). Luontopolkua ei suositella liikuntarajoitteisille.

 

 

Matkan varaus

Tarkista että täytät kaikki pakolliset kentät, muista lopuksi lähettää varauksen tiedot!
Sivusto ilmoittaa varauksen onnistuneesta lähetyksestä.