7.6.2018 PANDA -matkat Ähtäri Zoo

7.6.2018 PANDA -matkat Ähtäri Zoo

Pandapariskunta Hua Bao ja Jin Baobao saapuvat Suomeen Helsinki-Vantaan lentokentälle tammikuussa 2018. Yleisö pääsee tutustumaan pandapariskunnan elämään Ähtäri Zoon vasta valmistuneessa pandatalossa lauantaista 17.2.18 alkaen.

Tervetuloa Manninen matkssa Ähtärin Pandataloon !

To 7.6.2018 reitti: Orivesi-Hervanta-Tampere klo 09.00 -Ylöjärvi-Kuru-Virrat-..

Lähdemme aamulla bussilla kohti Ähtäriä. Perillä kuljettaja noutaa pääsyliput Pandataloon, jossa pääsemme katselmaan Pandoja klo 12.-13.00. Sen jälkeen omatoimista tutustumista ulkoilma-alueeseen Ähtäri Zoo ja kotieläin alueeseen. Paluumatkalle Ähtäristä lähdemme klo 16.00.

Ähtäri Zoon ja Suomen hanke jättiläispandan suojelemiseksi toteutetaan yhteistyössä CCRCGP:n, Kiinan metsähallinnon luonnonsuojeluyksikön ja lukuisten tutkimuslaitosten kanssa. Pandojen suojelun taustalla on yli 40-vuotinen Kiinan ja Suomen välinen yhteistyö metsä- ja ympäristöalalla.

Pandapariskunta sijoitetaan Suomeen koska meidän ilmastomme ja Ähtärin Eläinpuiston metsäympäristö vastaa Sichuanin vuoristometsiä. Kiinan pandaohjelma sijoittaa 50-60 jättiläispandaa maan ulkopuolelle maailman johtaviin eläinpuistoihin, jotta laji olisi turvassa, mikäli Kiinan kantaa uhkaavat tarttuvat eläintaudit muodostaisivat riskin sekä luonnonvaraisen kannan, että tarhattujen pandojen hyvinvoinnille. Erityisen vaarallisena pidetään penikkataudin leviämistä. Pandojen toivotaan myös lisääntyvän Suomen neljän vuodenajan ilmastossa; Suomen lumisen talven taittuminen valoisaan kevääseen vaikuttaa myönteisesti pandojen lisääntymisvaistoihin.

Ähtäri on valikoitunut pandapariskunnan kodiksi myös Eläinpuiston hienon suojelutyön ansiosta. Ähtäri Zoo on parhaillaan mukana mm. EU-hankkeessa varmistamassa metsäpeuran luonnonkannan turvaaminen Suomessa ja maailmassa. Ähtäri on myös saanut Euroopassa äärimmäisen uhanalaisen näätäpedon vesikon lisääntymään tarhassa, ja on mukana kansainvälisessä lumileopardin suojelutyössä.

Ähtäri Zoon Pandatalo eli Snowpanda House on valmistuessaan ennen kaikkea Ähtäri Zoon isopandojen koti, mutta pitää sisällään myös ravintolan ja terassin, take-away kahvilan, matkamuistomyymälän sekä tietysti pandojen katselutilan.

Isopanda (Ailuropoda melanoleuca) eli jättiläispanda (Giant Panda) on vain Kiinassa elävä uhanalainen karhu, joka kutsutaan myös nimillä panda, pandakarhu ja bambukarhu. Laji on luonnonsuojelun ikoni kaikkialla maailmassa. Jättiläispanda on kotoisin Kiinan Sichuanin, Gansun ja Sha’anxin maakunnista, jossa se elää Qionglain, Minshanin, Ginglingin, Daxianlingin, Xiaoxianglingin ja Ling-Shanin vuoristoissa pienissä metsänsirpaleissa. Jättiläispandoja on jäljellä luonnonvaraisina vain noin 2020 yksilöä (Kiinan metsähallinnon vuoden 2017 arvio) ja lajin nykyinen elinalue on alle 1% alkuperäisestä levinneisyydestä Kiinassa. Jättiläispandat ovat Kiinan luonnonsuojelun symboleita ja niiden selviytymistä varten on perustettu metsähallinnon alaisuuteen suojelukeskus, China Center for Conservation and Research of Giant Panda CCRCGP, jolla on tarhasuojelussa 422 yksilöä turvaamassa lajin säilyminen kaikissa olosuhteissa. Pandojen luontaista kantaa uhkaavat eläintaudit, ihmistoiminnan levittäytyminen vuoristoon, bambumetsien häviäminen ja sirpaloituneiden pienten populaatioiden alhainen perimäaineksen muuntelu.

Matkan hinta / henkilö: 
*65 €, aikuinen
*49 €, lapsi 3-12v
*10 €, lapsi 0-2v

Hintaan sisältyy: kuljetus ja yhteislippu Pandataloon ja Ähtäri Zoo puistoon

Huomioitavaa: matka toteutuu jos lähtijöitä on vähintään 25 henkilöä/matka. Pakatkaa mukaan lämmintä vaatetta, retkimieltä ja eväitä jos haluatte nauttia ruokailun grillpaikalla. Ähtäri Zoo alueella on 2 x makkaran paisto/eväiden syöntipaikkaa, hotelli-ravintola Mesikämmen ja Pandatalon kahvila-ravintola tarjoavat buffetlounasta lisämaksuta.

 

Matkan varaus

Tarkista että täytät kaikki pakolliset kentät, muista lopuksi lähettää varauksen tiedot!
Sivusto ilmoittaa varauksen onnistuneesta lähetyksestä.