8.8.2020 Luontoretki SIIKANEVALLE Ruovesi

8.8.2020 Luontoretki SIIKANEVALLE Ruovesi

Suo on kautta aikojen tarjonnut suomalaiselle parhaimman ympäristön rauhoittumiseen, rentoutumiseen sekä luonnonrauhan kokemiseen ja tämä retki tarjoaakin luontoelämyksen rauhallisella ja ainutlaatuisella Siikanevalla.

Tervetuloa Mannisen matkassa luontomatkalle!

Oletko tullut miettineeksi että keskimäärin joka kolmannella askeleella astut suolle? Suomi on siis todellinen suomaa jossa on enemmän suota kuin missään muualla maailmassa pinta-alaansa nähden. Suo on kuin suomalaisen mielen sielunmaisema; tasainen ja tyyni mutta tarvittaessa tavattoman sitkeä.

Suo on kautta aikojen tarjonnut suomalaiselle parhaimman ympäristön rauhoittumiseen, rentoutumiseen sekä luonnonrauhan kokemiseen ja tämä retki tarjoaakin luontoelämyksen rauhallisella ja ainutlaatuisella Siikanevalla.

Siikaneva on Etelä-Suomen mittakaavassa suuri suo. Sen pinta-ala on kaikkiaan 1560 ha. Retkemme alkaa Siikanevan pohjoispäästä, Kilpilammilta. Kuljemme suoalueet pitkospuita pitkin, jotka johtavat meidät välillä metsäsaarekkeisiin missä kuljemme välillä satoja vuosia vanhojen kilpikaarnamäntyjen keskellä. Kuulet n.5km matkalla oppaan kertomuksia suon merkityksestä ihmiselle ja eläimille entisajoista nykypäivään. Aistimme suon tuoksuja ja saamme ehkä ihailla tupasvillan kukkimista. Nautimme retkieväät Jaarikanmaan laavulla. Reilun kolmen kilometrin patikoinnin jälkeen saavumme Siikanevan länsiosassa sijaitsevalle parkkipaikalle missä bussimme odottaa. Käymme tutustumassa maamme ensimmäiseen luonnomuistomerkkiin Ollinkiveen. Poikkeamme myös lähistöllä sijaitsevilla lähteillä l. Pärjänlähteillä. Paikka tunnetaan paremmin Ryövärinkuoppana. Halutessasi voit täyttää vesiastian lähteen kylmällä ja raikkaalla vedellä! Nyt alkaakin olemaan nälkä joten ajamme pienen matkan Kallenaution kestikievariin maittavalle keittolounaalle. Tuvassa kuuntelemme paikan historiaa ja juomme jälkiruokakahvit. Matkaamme ajassa taaksepäin ja kun oikein keskityt voit nähdä itse Sakari Topeliuksen huoneessaan…

Takaisin Tampereella olemme myöhään iltapäivällä.

Matkan hinta / henkilö:
*75 €, aikuinen
*59 €, lapsi alle 12v

Hinta sisältää: bussikuljetuksen, retkiopastuksen, retkieväät, keittolounas, kahvit ja esittely.

Huomioitavaa: matka toteutuu mikäli lähtijöitä on vähintään 15 henkilöä. Varaa matkalle retkeilykengät tai kumpparit, reppu,  kävelysauvat (ei pakolliset), säänmukaiset varusteet ja vesipullo. Matka ei soveluu liikuntaesteisille.   Metsäsaarekkeissa jonkin verran korkesueroja ja saarekkeiden poluilla kulumisesta johtuen juurakoita ja kiviä. Matka toteutetaan yhdessä Haukkamaa Adventuresin kanssa.
Alustava matkareitti: Ylöjärvi-Tampere-Orivesi-Ruovesi

Ohjelmapalvelut Haukkamaa Adventures

 

 

Matkan varaus

Tarkista että täytät kaikki pakolliset kentät, muista lopuksi lähettää varauksen tiedot!
Sivusto ilmoittaa varauksen onnistuneesta lähetyksestä.