6.7.2019  Ruusuja ja Puutarhoja Loviisassa

6.7.2019 Ruusuja ja Puutarhoja Loviisassa

Loviisa on vehreä puutarhakaupunki, jossa historiallisten puutalokorttelien aitojen taakse kätkeytyy viehättäviä pihoja.

Tervetuloa Mannisen matkassa ihanien puutarhojen maailmaan!

Loviisan Puutarhayhdistyksen jäsenten ja muiden loviisalaisten virkeä puutarhaharrastus on synnyttänyt Loviisan Avoimet Puutarhat – tapahtuman, joka tänä vuonna järjestetään jo kahdettatoista kertaa. Tapahtuman  alkaa jo toukokuussa taimitorilla ja jatkuu kesäkuun alkuun. Loviisan avoimet puutarhat ovat avoinna myös valtakunnallisena Avoimet puutarhat -teemapäivänä heinäkuun ensimmäisinä päivinä ja Teemapäivän järjestää Puutarhaliitto.  Osa puutarhoista on avoinna myös Loviisassa järjestettävän Ruusuja ja Puutarhoja – tapahtuman yhteydessä.

Lähdemme pohjois-pirkanmaan/Tampereelta (Tampere klo 07.30) aamulla kohti Hämeenlinnaan ja Hyvinkäätä. Matkalla pidämme tauon. Matka jatkuu Loviisaan, jonne saavmme noin klo 11.00. Lähdemme oppaiden johdolla tutustumaan 2-3 avoinna olevaan puutarhaan Loviisan keskustassa. Puutarhakohteet selviävät lähempänä ajankohtaa.

Puutarhat ovat hyvinkin erilaisia, alkaen pienehköistä omakotitalopuutarhoista suurempiin näyttelypuutarhoihin. Kasvavat kävijämäärät kertovat tapahtuman kiinnostavuudesta. Puutarhanomistajien neuvot ja yhteiset keskustelut vieraiden kanssa ovat antoisia. Puutarhoissa on yleensä jokin teema tai omistajalla on jokin lempiharrastus, joka näkyy hänen puutarhassaan. Muutamassa puutarhassa on kahvila ja taidenäyttelyitä, myös lasitöitten harrastajat esittelevät omia töitään. Joissakin puutarhoissa myydään lisäksi taimia ja muuta puutarhaan ja sisustukseen liittyvää kaunista rekvisiittaa.

Kierros päättyy Ravintola Loviisan Kappeliin, jossa nautimme maittavan brunssin. Ruokailun jälkeen vielä vapaata aikaa Loviisan keskustassa ja mahdollisuus käydä vielä tutustumassa puutarhoihin. Paluumatkalle lähdemme klo 16.00.

Matkan hinta / henkilö: 79 €
Sisältää: bussikuljetuksen, opastuksen 2 h, brunssin ravintola Loviisan Kappelissa

Huomioitavaa: matka toteutuu,jos lähtijöitä on vähintään 30 henkilöä. Varauksen yhteydessä mainitkaa mahdollisista ruoka-aineallergioista.

 

Matkan varaus

Tarkista että täytät kaikki pakolliset kentät, muista lopuksi lähettää varauksen tiedot!
Sivusto ilmoittaa varauksen onnistuneesta lähetyksestä.