5.6.2019 Aikuisten Saaristoseikkailu höyrylaiva s/s Ukkopekalla,  Herrankukkarosta – Turkuun

5.6.2019 Aikuisten Saaristoseikkailu höyrylaiva s/s Ukkopekalla, Herrankukkarosta – Turkuun

Höyrylaiva s/s Ukkopekka on elämänsä aikana ollut vaikuttamassa Suomen historiallisesti merkittävissä tapahtumissa, kuten toisessa maailmansodassa. Sen historia on myös itsenäisyytemme historiaa.

Tervetuloa Mannisen matkassa kesäiseen seikkailuun Herrankukkarosta – Turkuun!

Höyrylaiva s/s Ukkopekka on elämänsä aikana ollut vaikuttamassa Suomen historiallisesti merkittävissä tapahtumissa, kuten toisessa maailmansodassa. Sen historia on myös itsenäisyytemme historiaa. Matkan aikana seikkailijat saavat kuulla tarinoita Ukkopekan, Vaakahuoneen, Herrankukkaron ja Turun saariston historiasta.

Aikuisten saaristoseikkailulle lähdetään aamulla Pohjois-Pirkanmaan/Tampereen seudulta. Ajamme kohti Turun saaristoa Rymättylää Poikon kylään, jossa vuonna 1904 rakennettu kyläkoulu on toiminut ravintolana vuodesta 1980 lähtien. Herkuttelemme Ravintola Pohjankulman saaristolaispöydän antimista. Kotiin viemisiksi voi ostaa itse leivottuja saaristolaislimppuja, maalaisleipää ja makeita piirakoita.

Ruokailun jälkeen ajamme kohti Herrankukkaroa, vanhalle kalatorpparitialle, jossa paikan isäntä vastaanottaa vieraat. Isännän Pentti-Oskari Kankaan tarinatuokion jälkeen lähemme risteilemään mertemme viimeisellä höyrylaivalla S/S Ukkopekalla Airistolle, Loistokarin saarelle. Pysähdymme pienellä ja eksoottisella, Suomen merihistoriaa henkivällä Loistokarin saarella sekä tutustumme siellä olevaan museoituun Loistonvartijan mökkiin.  Loppu merimatka Turkuun taittuu mukavasti kahvituksen merkeissä. Aurajokirannan satamaan saavumme klo 18.00 ja sieltä lähdemme bussilla kotimatkalle.

Matkan hintaan/henkilö:  95€
Hintaan sisältyy: kuljetus, risteily Turku-Loistokari-Herrankukkaro, lounas Vaakahuoneella, kahvit laivalla ja Pentti-Oskari Kankaan tarinatuokio

Huomoitavaa: matka totetuu, mikäli lähtijöitä on vähintään 30 henkilöä. Ilmoittautumisen yhteydessä mainitkaa mahdollisesta ruoka-aineallergiasta (gluteeniton, maidoton).

Matkan varaus

Tarkista että täytät kaikki pakolliset kentät, muista lopuksi lähettää varauksen tiedot!
Sivusto ilmoittaa varauksen onnistuneesta lähetyksestä.