27.11. ja 11.12.2020 Vierailu Olympiastadionilla ja Urheilumuseossa

27.11. ja 11.12.2020 Vierailu Olympiastadionilla ja Urheilumuseossa

Uusi uljas Olympiastadion on avautunut! Nyt pääsemme oppaan johdolla tutustumaan mitä on kolmen vuoden aikana saatu aikaan. Kirsikkana kakun päällä nousemme Torniin ihailemaan Helsingin kaupunkimaisemaa!

Kuva/image: Stadion-säätiö / Sini Pennanen

Tervetuloa Mannisen matkassa Olympiastadionin vierailulle!

Pe 27.11.2020 Reitti: Ruovesi-(Vilppula-Mänttä vähintään 8 henkilöä)-Orivesi-Kangasala-Tampere-…

Pe 11.12.2020 Reitti: Virrat(vähintään 8 henkilöä)-Ruovesi-Kuru-Ylöjärvi-Tampere-…

Uusi uljas Olympiastadion on avautunut elokuussa 2020. Uudistuneessa Olympiastadionissa on nyt saatu kaksi stadionia yhden sijaan. Tilaa tuli maan alle ja viereen lähes toisen stadionillisen verran! Olympiastadion on Suomen suurin tapahtumien areena, halutuin ja puhutuin liikunnan, urheilun, viihteen ja turismin kohtauspaikka. Olympiastadionilla on ainutlaatuinen historia ja tänne tullaan historian, nykyisyyden ja tulevaisuuden takia!

Olympiastadionin torni on omaleimainen tunnus koko maailman stadioneiden joukossa ja yksi tunnetuimmista rakennelmista ja vierailukohteista Helsingissä ja Suomessa. Olympiastadionin tornin yli 80-vuotiseen historiaan liittyy monenlaisia tarinoita ja juhlahetkiä. 72 metriä korkea Olympiastadionin torni on yksi parhaista paikoista ihailla koko Helsingin kaupunkimaisemaa.  Mahdollisuus nähdä kaupunki myös iltavalaistuksessa on herättänyt kiinnostusta kaikki vuosikymmenet.

Urheilumuseo palaa kotiin 2020. Uudistettu näyttely ja palvelu avautuu tutulla paikallaan Helsingin Olympiastadionin läntisen sivustan siipirakennuksessa syksyllä 2020. Tila peruskorjataan, ja niihin tulee myös joitakin muutoksia. Näyttely laajenee aiemmin kirjaston käytössä olleeseen tilaan. Kirjasto ja tutkijapalvelu siirtyvät puolestaan pohjakerroksen entisiin arkistomakasiineihin. Pysyvä näyttely suomalaisen urheilun tarina kerrotaan uudella tavalla. Näyttelyn ytimessä ovat tunteet, kuten urheilussakin, ja urheilun monet merkitykset suomalaisille 1800-luvun lopulta tähän päivään. Museon ainutlaatuisista kokoelmista ammentava näyttely tulkitsee urheilun historiaa raikkaasti ja ottaa kantaa myös nykyilmiöihin. Ensimmäinen vaihtuva näyttely avataan vuonna 2021. Näyttelyn aiheena on Olympiastadion.

Helsingin olympiastadion on yleisurheilu- ja jalkapallostadion, joka valmistui vuonna 1938 vuoden 1940 olympialaisia varten. Kisat peruttiin toisen maailmansodan vuoksi ja Helsingin olympiastadion sai isännöitäväkseen v.1952 olympialaiset. Stadionin katsomokapasiteetti on vuonna 2020 valmistuneen peruskorjauksen jälkeen 36 200 katsojaa.Stadion on suojeltu rakennussuojelulain nojalla v. 2006. Yleisurheilu on ollut kautta aikojen Helsingin olympiastadionin suurin käyttäjä. Vuoden 1952 olympialaisten jälkeen stadion on isännöinyt  yleisurheilun MM-kisoja 1983 ja 2005 sekä EM-kisoja 1971, 1994 ja 2012.

Lähdemme aamulla Pohjois-Pirkanmaan/Tampereen seudulta kohti Helsinkiä. Varsinainen kohteemme on uudistunut Olympiastadion, jossa saamme tunnin opastetun kierroksen stadionilla ja Urheilumuseossa. Opastuksen jälkeen halukkaat pääsevät Olympiastadion Torniin ihailemaan Helsingin kaupunkimaisemaa.
Iltapäivällä nautimme kotiruokalounaan Olympiastadion ravintola Bistrossa. Lounaan jälkeen on vielä vapaa-aikaa käydä vaikka kirjastotalo Oodissa tai shoppailemassa.

Paluumatkalle lähdemme klo 16.00.

Matkan hinta/ henkilöä:
*69 €, aikuiset
*59 €, lapset ja nuoret
*49 €, alle 7 vuotiaat (sis.kuljetus ja lounas, Olympiastadionille ilmaiseksi)

Hintaan sisältyy: bussikuljetus, vierailu Olympiastadionilla, Urheilumuseossa ja Tornissa sekä kotiruokalounas.

Huomioitavaa: matka toteutuu, mikäli lähtijöitä on vähintään 25 henkilöä. Ilmoittautumisen yhteydessä mainitkaa mahdollisista ruoka-aineallergioista. Vierailuiden aikana stadionilla toivomme kasvomaskin käyttöä. Toteutamme matkat tavallista pienemmillä ryhmillä, joten bussissa on tilaa valita paikat väljästi.

Peruutusehdot: Matkan peruessaan asiakas on oikeutettu maksun palautukseen vähennettynä matkanjärjestäjälle aiheutuneilla todellisilla kustannuksilla. Matkan perumisesta on ilmoitettava viipymättä Bussi-Mannisen toimistolle. Noudatamme yleisiä matkapakettiehtoja sekä Bussi-Manninen Oy:n erityisehtoja.

 

 

Matkan varaus

Tarkista että täytät kaikki pakolliset kentät, muista lopuksi lähettää varauksen tiedot!
Sivusto ilmoittaa varauksen onnistuneesta lähetyksestä.