23.2.2019 G.Puccini: LA BOHEME Tampere-talossa

23.2.2019 G.Puccini: LA BOHEME Tampere-talossa

Pariisiin sijoittuva La Bohème on yksi maailman suosituimmista oopperoista, mutta Tampereen Oopperassa se on nähty viimeksi vuonna 1978.

Tervetuloa Mannisen matkassa oopperaan Tampereelle!

La 23.2.2019 klo 15.00  La Boheme
Paikat: Aitio B rivit 11-15

Tampereen Oopperan vuoden 2019 oopperatuotantona nähdään Giacomo Puccinin La Bohème. Oopperan ensi-ilta on Tampere-talossa lauantaina 9.2.2019. Pariisiin sijoittuva La Bohème on yksi maailman suosituimmista oopperoista, mutta Tampereen Oopperassa se on nähty viimeksi vuonna 1978.

Teoksen ohjaa Suomen ooppera- ja teatteritaiteen kärkiohjaajiin kuuluva Kari Heiskanen.

– La Bohème on oopperataiteen klassisia perustarinoita, ja siinä kuvataan unohtumattomasti traagista rakkautta. Meidän tulkintamme lähtee liikkeelle toiveikkuudesta ja nuoruuden riemukkuudesta. Tarinan nuorukaiset elävät huolettomina itseensä keskittyen ja vastuuta karttaen, kunnes rakastetun äkillinen kuolema paljastaa elämän julman lain. Yhtäkkiä nuoret tulevat tuntemaan elämän haurauden, sen arvon ja todellisen rakkauden syvyyden. Oopperamme käsittelee paitsi ihmisen olemisen rajoja, myös elämisen voimaa. Tuomme kauniin tulkintamme 1950–60-luvun taitteen värikkääseen Pariisiin. Tuo ajankohta on samaan aikaan moderni ja eksoottinen, ja vaikka se on monille meistä täysin tunnistettava, siinä on silti menneen maailman kauneutta, kertoo ohjaaja Kari Heiskanen.

Rooleissa nähdään muun muassa maan menestyneimpiin sopraanoihin lukeutuva Helena Juntunen, Tony-palkittu amerikkalaistenori Jesus Garcia, Staatsoper Unter den Lindeniin kiinnitetty baritoni Arttu Kataja, kotimaisissa kantaesityksissä viime vuonna hurmannut baritoni Waltteri Torikka ja Lappeenrannan laulukilpailun 2016 voittanut sopraano Suvi Väyrynen. Tampere Filharmoniaa johtaa kokenut oopperakapellimestari Alberto Hold-Garrido.

Ompelijatar Mimin pääroolin Tampereen Oopperan produktiossa laulaa sopraano Helena Juntunen, jolle Mimin rooli on keskeinen: hän on esittänyt Mimiä oopperaproduktioissa kolmesti aiemmin ja on nimennyt myös oman tyttärensä Mimiksi.

– La Bohèmen hienous piilee siinä, että sen tarina ja henkilöt ovat tosia ja aitoja ajasta ja paikasta riippumatta. Kun uskaltaa heittäytyä rakkauteen, ottaa siinä myös ison riskin – se on minulle tämän oopperan ydinsanoma, kertoo Juntunen.

Rooleissa  muun muassa:

Helena Juntunen, Mimi
Jesus Garcia, Rodolfo
Arttu Kataja, Marcello
Waltteri Torikka, Schaunard
Suvi Väyrynen, Musetta
Timo Riihonen, Colline

Giacomo Puccini: La Boheme
Libretto: Giuseppe Giacosa, Luigi Illica
Musiikinjohto Alberto Hold-Garrido
Ohjaus Kari Heiskanen
Lavastus Janne Siltavuori
Puvut Riitta Anttonen-Palo
Valosuunnittelu Olli Lehtinen
Kuorokapellimestari Heikki Liimola

Tampere Filharmonia
Tampereen Oopperan kuoro
Tampereen Oopperan lapsikuoro

Esityskieli italia, tekstitys suomeksi ja englanniksi.

Matkan hinta / henkilö: 125 €
Hinta sisältää: kuljetuksen ja näytöslipun Aitio B-katsomosta

Huomioitavaa: matka toteutuu, mikäli lähtijöitä on vähintään 25 henkilöä. Alustava matkareitti: Ruovesi-Vilppula-Mänttä-Orivesi-..

 

Matkan varaus

Tarkista että täytät kaikki pakolliset kentät, muista lopuksi lähettää varauksen tiedot!
Sivusto ilmoittaa varauksen onnistuneesta lähetyksestä.