22.2.2020 George Bizet: CARMEN ooppera Tampere-talossa

22.2.2020 George Bizet: CARMEN ooppera Tampere-talossa

Carmen hurmaa Tampereen Oopperassa vuonna 2010! Marko Bjurström ohjaa oopperaklassikon! Ooppera on osa Tampere-talon 30 -vuotisjuhlavuoden ohjelmistoa!
Kuva: Saara Salmi

Tervetuloa Mannisen matkassa oopperan lumoihin!

Carmen hurmaa Tampereen Oopperassa ensi vuonna – Marco Bjurström ohjaa oopperaklassikon!

Tampereen Oopperan vuoden 2020 oopperatuotantona nähdään Georges Bizet’n Carmen.
Oopperan ensi-ilta on 14.2.2020. Carmenin ohjaa oopperadebyyttinsä Sillanpää-oopperassa vuonna 2017 tehnyt Marco Bjurström.
Ooppera on osa Tampere-talon 30-vuotisjuhlavuoden ohjelmistoa.

Nimiroolin esittää mezzosopraano Niina Keitel, joka lauloi Carmenina menestyksekkäästi viimeksi Bonnin oopperassa Saksassa vuonna 2017. Don Josén roolin laulaa Arturo Chacón Cruz. Meksikolaistenori Chacón Cruz on vuoden 2005 Operalia-laulukilpailun voittaja, joka on työskennellyt nousujohteisella urallaan mm. Ramón Vargasin, Sofia Coppolan, Woody Allenin sekä pitkäaikaisen mentorinsa Plácido Domingon kanssa. Micaëlan roolissa nähdään muun muassa Jaakko Kuusiston Jää-oopperan pääroolissa ihastuttava Marjukka Tepponen ja Escamillona baritonisuosikki Tommi Hakala.

Teoksen visualisoinnista vastaavat vaikuttavista oopperatöistään tunnetut lavastaja Kati Lukka, pukusuunnittelija Erika Turunen ja valosuunnittelija Jussi Kamunen. Tampere Filharmoniaa johtaa kapellimestariAlberto Hold-Garrido. Carmenin koko miehitys julkaistaan myöhemmin tänä vuonna.

”Carmen imaisee mukaansa”

Marco Bjurström on ohjannut monipuolisella urallaan lukuisia musikaaleja sekä suuren suosion saavuttaneen Seppo Pohjolan Sillanpää-oopperan. Ranskan kieltä rakastavalle Bjurströmille Carmen on juuri se klassikko, johon hän on aina halunnut tarttua.

– Rakastan Bizet’n musiikkia, ja oopperaan sävelletty liike ja kehollisuus viehättävät minua. Lisäksi pääsemme tekemään oopperan vahvoista naisista, mikä tuntuu kiehtovalta. Bjurströmin mukaan päähenkilö Carmenin voimakkuus ja kapinahenkisyys ovat kaksiteräinen miekka.

– Teoksen hahmot toistavat samoja virheitä yhä uudestaan, ja tämä päättymättömän piirin tematiikka näkyy myös ohjauksessani. Ihminen ei tunnu ottavan opikseen, ei tässä oopperassa eikä aina elämässä muutenkaan. Carmenissa kuullaan tuttuun tapaan Tampere Filharmonian lisäksi Tampereen Oopperan kuoroa ja lapsikuoroa.

Matkan hinta/ henkilö: 125 €

Hinta sisältää: kuljetuksen ja oopperalipun Aitio A rivit 12,13,14,15

Huomioitavaa: matka toteutuu, mikäli lähtijöitä on vähintään 25 henkilöä.

Solisteina mm.
Niina Keitel, Carmen
Arturo Chacón Cruz, Don José
Marjukka Tepponen, Micaëla
Tommi Hakala, Escamillo

Georges Bizet: Carmen
Libretto Henri Meilhac ja Ludovic Halévy
Musiikinjohto Alberto Hold-Garrido
Ohjaus Marco Bjurström
Lavastus Kati Lukka
Puvut Erika Turunen
Valosuunnittelu Jussi Kamunen

Tampere Filharmonia
Tampereen Oopperan kuoro
Tampereen Oopperan lapsikuoro

 

Matkan varaus

Tarkista että täytät kaikki pakolliset kentät, muista lopuksi lähettää varauksen tiedot!
Sivusto ilmoittaa varauksen onnistuneesta lähetyksestä.