20.6.2021 Ilmajoen Musiikkijuhlat – Hiljaiset perivät maan SIIRTYY VUODELLE 2022

20.6.2021 Ilmajoen Musiikkijuhlat – Hiljaiset perivät maan SIIRTYY VUODELLE 2022

Hiljaiset perivät maan – ooppera lapuanliikkeestä on vavahduttava kertomus rakkaudesta aikana, jolloin mustat autot herättivät pelkoa lakeudella, oikeus otettiin omiin käsiin ja lapuanliike repi erilleen pohjalaisen kyläyhteisön.

Ooppera siirtyy vuodelle 2022 ja ilmoitamme matkamme uuden päivän syksyllä 2021.

”Ilmajoen Musiikkijuhlien Hiljaiset perivät maan -oopperan kantaesitys siirtyy kesäkuulle 2022. Koronaviruspandemian johdosta ja voimassa olevien rajoitusten vuoksi Hiljaiset perivät maan -oopperan harjoittelu on estynyt eikä oopperateos valmistu esitettäväksi kesäkuussa 2021. Jukka Linkolan säveltämä Hiljaiset perivät maan – ooppera lapuanliikkeestä kantaesitetään kesäkuussa 2022. Teoksen libretosta ja ohjauksesta vastaa Tuomas Parkkinen.

– Päätös oopperan kantaesityksen siirtämisestä jälleen vuodella eteenpäin on ollut äärimmäisen vaikea. Jouduimme vuosi sitten siirtämään teoksen esittämistä ja jälleen olemme koronapandemian vuoksi samassa tilanteessa. Oopperateoksen siirtyminen uudelleen viime metreillä on meille tapahtumanjärjestäjänä vaikea tilanne, sillä teoksen suunnittelu- ja valmistelutyöt ovat jo pääasiassa valmistuneet, esimerkiksi lavasteet ja puvustus. Sympatiat ovat erityisesti esiintyjien puolella, jotka ovat kahtena vuonna ehtineet tahoillaan aloittaa harjoittelua, mutta teoksen yhteisharjoitusten esteenä on koronapandemia ja voimassa olevat rajoitukset. Toivomme asiakkailtamme ja yhteistyökumppaneiltamme ymmärrystä ja tukea tässä äärimmäisen haastavassa tilanteessa. Uskomme vakaasti siihen, että vuoden kuluttua kesällä 2022 pääsemme vihdoin esittämään uuden oopperan yleisölle. Teemme kaikkemme, että tämä upea ja mahtipontinen teos pääsee ooppera-areenan lavalle, kertoo toiminnanjohtaja Sari Hanka.”

Matkamme uusi päivä ilmoitetaan syksyllä 2021.

Tervetuloa Mannisen matkassa Ilmajoen musiikkijuhlille!

Matkapäivä:
Sunnuntai 20.6.2021 klo 13.00 Reitti:Ruovesi-Orivesi-Tampere-Ylöjärvi-…

Rakentaisitko rauhaa, vaikka menettäisit rakkaimpasi väkivallalle? Vaikenisitko, jos vapauttasi rajoitettaisiin? Antaisitko anteeksi vainoojillesi? Hiljaiset perivät maan – ooppera lapuanliikkeestä on vavahduttava kertomus rakkaudesta aikana, jolloin mustat autot herättivät pelkoa lakeudella, oikeus otettiin omiin käsiin ja lapuanliike repi erilleen pohjalaisen kyläyhteisön. Tarinan keskiössä ovat Olavin ja Reginan, työläisen ja porvaristytön rakkaustarina, sekä aatteen rikkoma Turakan perhe.

Tämä suurteos on Ilmajoen Musiikkijuhlien 13. tilausteos, joka saa kantaesityksensä festivaalin 45-vuotisjuhlavuonna kesällä 2020. Oopperan säveltää lukuisista näyttämöteoksistaan tunnettu Jukka Linkola ja libreton kirjoittaa Tuomas Parkkinen, joka myös ohjaa teoksen. Hiljaiset perivät maan on Tuomas Parkkisen toinen ooppera, jossa hän vastaa sekä libretosta että ohjauksesta. Teos jatkaa Suomen historian kipukohtien käsittelyä, kuten Parkkisen Tampereen oopperalle kirjoittama ja ohjaama sisällissodan vuosiin sijoittuva Veljeni vartija. Parkkinen on aiemmin ohjannut Ilmajoen Musiikkijuhlien menestysoopperat Taipaleenjoki ja Mannerheim, joita molempia esitettiin kolmena kesänä suuren suosionsa ansiosta.

Oopperan nimi viittaa Vuorisaarnan kohtaan, jossa Jeesus valmistaa seuraajiaan vainojen aikaan.

– Elämme äänekästä aikaa. On vihapuhetta, kiihottamista kansanryhmää vastaan ja mielensäpahoittamista. Monet pitävät meteliä itsestään. Silti maata pyörittävät hiljaiset, nöyrät miehet ja naiset. Enemmistö. Ooppera puoltaa väkivallatonta vastarintaa, jota edustaa päähenkilö Olavi Miekka, Tuomas Parkkinen kertoo.

Menomatkalla mahdollisuus nauttia buffetlounas Juustoporin ravintolassa. Oopperan väliajalla nautimme kahvit makean kera.

Matkan hinta / henkilö:
* 145 €, sis. kuljetus, oopperalippu, väliaikakahvit ja buffetlounas Juustoportin ravintolassa
* 129 €, sis. kuljetus, oooperalippu, väliaikakahvit.

Huomioitavaa: matka toteutuu, mikäli lähtijöitä on vähintään 25 henkilöä.  Ilmoittauttumisen yhteydessä ystävällisesti mainitse mahdollisista ruoka-aineallergioista.

Rooleissa:

Ville Rusanen – Olavi Miekka
Saara Kiiveri – Regina Holberg
Taneli Mäkelä – Vihtori Kosola
Jenni Lättilä – Naima Turakka
Jaakko Kortekangas – Algot Holberg
Essi Luttinen – Hilja Riipinen
Nicholas Söderlund – Elias Salerno
Mari Palo – Minna Craucher
Ilkka Hämäläinen – Iivari Viljanen
Akseli Ferrand – Penjaami Turakka
Minna-Leena Lahti – Loviissa Turakka

Ilmajoen Musiikkijuhlien oopperakuoro
Ilmajoen Musiikkijuhlien oopperan lapsi- ja nuorisokuoro
Vaasan kaupunginorkesteri

Lavastussuunnittelu Marjatta Kuivasto
Pukusuunnittelu Leena Rintala

Matkan varaus

- Matka ei varattavissa -