10.4.2019 Taidemuseo Amos Rex ja kirjastokeskus Oodi

10.4.2019 Taidemuseo Amos Rex ja kirjastokeskus Oodi

Uutuus kohteemme kirjastokeskus Oodi ja belgialaisen surrealistisen taiteilijan René Magritten upea näyttely ensikertaa suomessa Amos Rex taidekeskuksessa!

Tervetuloa Mannisen matkassa Helsinkiin !

Keskiviikko 10.4.2019       MUUTAMA PAIKKA VAPAANA, OTA YHTEYS TOIMISTOOMME puh. 03-4864700!

Lähdemme aamulla kotipaikkakunnilta kohti Helsinkiä, jossa tutustumme uuteen, 5.12.2018 avattuun kirjastokeskus Oodiin. Mikä on Helsingin uusi keskustakirjasto ja kaupunkilaisten elävä kohtaamispaikka Kansalaistorilla, aivan Helsingin sydämessä. Monipuoliset palvelut ja tilat ovat kaupunkilaisten käytössä seitsemänä päivänä viikossa, aamuvarhaisesta iltamyöhään.  Oodi täydentää Musiikkitalon, Finlandia-talon, Sanomatalon ja Nykytaiteen museo Kiasman muodostamaa kulttuuri- ja mediakeskittymää. Se tarjoaa kaikille avoimen, ei-kaupallisen julkisen kaupunkitilan aivan Eduskuntataloa vastapäätä.

Omatoimista tutustumista kirjaston kerroksiin, joissa on selkeät opasteet. Infopisteeltä on saatavilla pohjakarttoja, joiden avulla on helppo tutustua kirjastoon.

Noin klo 11.15 nautimme lounaan Musiikkitalon päälämpiössä.

Tutustumme loppukesästä 2018 avattuun nykytaiteen museoon Amos Rexiin René Magritten upeaan näyttelyyn oppaan johdolla. Samassa näyttelyssä nähdään myös mm. Drifter, kevyesti ilmassa leijaileva betonijärkäle. Studio Driftin ensimmäinen laaja yksityinäyttely oli esillä Amsterdamin arvostetussa Stedelijk-museossa 2018.

Keväällä 2019 Amos Rex esittelee belgialaisen taidemaalari René Magritten (1898-1967) ensimmäistä kertaa Suomessa. Surrealismin johtohahmona pidetty taiteilija on erityisesti tunnettu teoksistaan, joissa arkinen todellisuus käännetään päälaelleen; omena valtaa kokonaisen huoneen, ja nenä kääntyy piipuksi. Tuttu onkin yhtäkkiä hämmentävän vierasta.

Taiteilijan surrealististen vaiheiden päämääränä oli päästä selvyyteen ihmiseen liittyvästä arvoituksesta – vastausta ihmisyyden universaalisti pohdittuun kysymykseen Magritte haki taiteensa kautta. Luotaamalla arkitodellisuutta hän koetti päästä käsiksi siinä piilevään mysteeriin.

Näyttelyssä annetaan puheenvuoro taiteilijalle itselleen: se on rakennettu Magritten luennon Elämänviiva pohjalta, jonka hän piti Antwerpenissa vuonna 1938. Tilaisuus oli yksi niistä harvoista kerroista, kun arvoituksellinen taiteilija avasi työskentelytapojaan ja taiteellisia vaikuttimiaan. Magritte oli muutoin aina kieltäytynyt selittämästä teoksiaan, jotka tarjosivat väläyksiä siitä, miltä ”maailman mysteeri” voisi kuvallisessa muodossa näyttää.

Esillä olevat teokset avaavat monipuolisesti Magritten työskentelyn kehitystä eri aikakausilla. Magritten elämänvaiheet ja ajatukset siivittävät matkaa taiteilijan vaiherikkaan uran läpi aina surrealismin esiasteista ”sikailukauteen”. Kuvataiteiden lisäksi elokuvasta kiinnostuneen taiteilijan näyttelyn oheisohjelma laajenee myös Bio Rexin valkokankaan puolelle Fantômas-mykkäelokuvasarjan muodossa.

Taiteen täyteisen päivän jälkeen lähdemme kotimatkalle myöhään iltapäivällä.

Matkan hinta/hlö: 69 €

Hinta sisältää: Kuljetuksen, sisäänpääsymaksun ja opastuksen taidemuseo Amos Rexiin, buffet-lounaan Musiikkitalossa ja omatoiminen tutustuminen kirjastokeskus Oodiin.

Huomioitavaa: Matka toteutuu mikäli lähtijöitä on vähintään 25 henkilöä.
Alustava reitti: Virrat ( vähintään 6 henkilöä) – Ruovesi – Vilppula – Mänttä – Orivesi – Kangasala-…

Matkan varaus

- Matka ei varattavissa -