18.-20.5.2020 Kevätmatka Tarttoon ja Otepäähän

18.-20.5.2020 Kevätmatka Tarttoon ja Otepäähän

Tuhatvuotisen historian omaava Tartto on Baltian vanhimpia kaupunkeja ja Viron toiseksi suurin kaupunki. Tartto on Viron henkisen elämän keskus, jota pitää yllä mm. Euroopan vanhimpiin kuuluva yliopisto ja Viron vanhin teatteri Vanemuine. Vanhan keskustan Raatihuoneen tori on tapahtumien keskipiste, jossa on helppo eläytyä tunnelmaan.

Tervetuloa Mannisen matkassa Tarttoon!

Viron henkinen pääkaupunki Tartto on eteläisen Viron keskus ja maan toiseksi suurin kaupunki. Tartto on kuuluisa yliopistostaan, lukuisista museoistaan ja menneisyydestään hansakaupunkina. Myös kaupungin halki virtaava Ema-joki antaa sille oman ilmeensä. Edustava ja näyttävä vanhassakaupungissa sijaitseva London hotelli tarjoaa mukavaa neljän tähden majoitusta. Hotelli on suunnattu laatua ja yksityisyyttä arvostaville asiakkaille. Vanhassa kaupungissa kävelykadun varrella oleva hotelli on avattu 2002 ja remontoitu 2012. Hotellissa on 4 kerrosta ja 60 huonetta. Hotellissa on savuttomia ja savullisia huoneita.

Maanantai 18.5.2020
Matkaan lähdemme varhain aamulla Pohjois-Pirkanmaan/Tampereen alueelta. Laivamatka Helsingistä Tallinnaan taittuu Tallinkin Megastarilla klo 10.30. Laiva on perillä Tallinnassa klo 12.30. Bussi odottaa terminaalin edessä, josta matka jatkuu kohti Tarttoa. Matkalla pidetään pieni tauko Adaveren Tuulik kahvilassa. Saavumme  Tarttoon London**** hotellille iltapäivällä. Loppupäivä aikaa omatoimiselle tutustumiselle kaupunkiin. Hotelli on aivan vanhankaupungin kulmalla.

Tarton suosituimpia kohtaamispaikkoja ja samalla yksi tunnetuimmista nähtävyyksistä on Raekoja plats eli Raatihuoneen tori. Raatihuoneen aukio vaikuttavine rakennuksineen on jo itsessään unohtumaton kokemus. Raatihuoneen hempeän vaaleanpunainen ulkoasu, Tartton taidemuseo vino rakennus, kaupungin läpi kulkeva Emajoki ja Suudlevad tudengid -patsas, joka esittää suutelevia opiskelijoita, ovat muutamia Tarton tunnetuimpia maamerkkejä. Raatihuoneen aukio täyttyy kesäisin viihtyisistä kahviloista ja ravintoloista terasseineen, joissa voi nauttia edullisen lounaan, cappuccinon tai kylmän oluen Keskieurooppalaisessa tunnelmassa. Raekoja plats on erinomainen lähtökohta Tarttoon tutustumiselle. Lisätietoa kaupungin nähtävyyksistä ja aktiviteeteista voi kysyä Raatihuoneentorilla sijaitsevasta matkailuinfosta.

Tiistai 19.5.2020
Aamiainen on tarjolla hotellin ravintolassa klo 07.00-11.00. Aamiaisen jälkeen lähdemme Tartton ja Otepään kiertoajelulle oppaan johdolla (kesto n. 6 h). Otepäässä näemme mm. Kirkon, keskustan ja hiihtomuseon. Opastus on suomenkielinen. Iltapäivällä palaamme takaisin takaisin Tarttoon ja hotelliin. Mahdollisuus vielä kierrellä keskustaa ja käydä ostoksilla. Loppuilta on omatoimista aikaa.

Tartto on erinomainen kohde myös shoppailuviikonloppuun. Tartto tarjoaa monipuoliset ostosmahdollisuudet aina suurista ostoskeskuksista elegantteihin muotiliikkeisiin ja idyllisiin käsityöputiikkeihin. Muutamia suosittuja ostoskeskuksia ovat Tasku, Kaubamaja ja Zeppelin. Viron vahva käsityöperinne näkyy luonnollisesti myös Tartossa ja yksi ehdottomasti tutustumisen arvoinen kohde on perinteistä Virolaista käsityökulttuuria edustava Antoniuksen piha, jossa Killan mestarit valmistavat koriste- ja käyttöesineitä mm. keramiikasta, nahasta ja lasista. Täydellisiä kotiinviemisiä Tartosta ovat käsitöiden lisäksi myös vaatteet, kengät ja antiikki, sekä erikoiset paikalliset elintarvikkeet.

Tarton ravintolatarjonta on runsas ja monipuolinen. Tarton trendikäs Raatihuoneentori on täynnä erilaisia ruokailupaikkoja viihtyisine terasseineen, joissa voi nauttia edullisen lounaan kera tuopillisen huurteista olutta tai lasillisen hyvää viiniä. Rüütli-kävelykadun varrelta löytyy erinomainen valikoima ruokailupaikkoja monipuolisilla menuilla aina pizzoista räiskäleihin, salaatteihin ja suussasulaviin jälkiruokiin. Tarton ravintolamaailmassa monet eri ruokakulttuurit ovat hyvin edustettuina.

Keskiviikko 20.5.2020
Aamiainen tarjolla klo 07.00 alkaen. Aamupäivällä ehtii vielä halutessaan kaupungille ostoksille. Matkalle kohti Tallinnaa lähdetään puolenpäivän maissa. Tallinnassa on vielä aikaa ostoksille ennen laivaan astumista. Laivamatka Tallinnasta Helsinkiin tehdään mukavasti Tallinkin Star aluksella alkaen klo 16.30. Laiva saapuu Helsinkiin klo 18.30. Kotimatkalle lähdemme heti maihinnousun jälkeen.

Matkan hinta/henkilö:
245 € jaetussa kahden hengen huoneessa
299 € yhden hengen huoneessa

Hinta sisältää:
– Bussikuljetus Mannisen bussilla koko matkan ajan
– Majoitus kahden hengen standart huoneessa London hotellissa 2 yötä
– Aamiaiset hotellissa
– Laivamatkat kansipaikoin meno-paluu
– Tartton ja Otepään opastettu kiertoajelu
sis. Otepään talviurheilumuseon pääsymaksu ja kahvihetki Otepäässä

Lisämaksusta etukäteen varattuna:
– Myöhäinen aamiainen menomatkalla 17,50 €/hlö
– Buffetpäivällinen paluumatkalla 26 €/hlö

Huomioitavaa: Matka toteutuu mikäli lähtijöitä on vähintään 30 henkilöä.. Tällä matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai virallinen henkilökortti. Muistathan myös matkavakuutuksen. Varaathan paikkasi matkalle 31.3.2020 mennessä.

Viron kansallismuseo
Viron kansallismuseo on kansallismuseona virolaisuuden tulkitsija, kansan perusarvojen kantaja ja jatkuvuuden haltija. Vieraille avautuu sekä esineellinen että virtuaalinen maailma, joka kutsuu löytämään, tietämään ja osallistumaan itse kaikkeen.
Museossa on kaksi perusnäyttelyä. ”Kohtumised” (”Tapaamiset”) on näyttely tavallisista virolaisista, jotka ovat eläneet maassa eri aikoina. Näyttely ”Uurali kaja” (”Uralin kaiku”) esittelee suomalaisugrilaisten ja samojedien perinteistä arkikulttuuria.
Näyttelyosion lisäksi rakennuksessa on elokuva- ja konferenssisali, black box -teatteri, kahvila, ravintola ja museomyymälä.

Tasku Center 
Tasku on Tarton keskustassa sijaitseva ostoskeskus, jossa on Etelä-Viron paras muotivalikoima. Keskuksessa sijaitsevat myös elokuvateatteri Cinamon, Dorpatin konferenssikeskus sekä yli 50 vaatteita, jalkineita ja lisävarusteita tarjoavaa myymälää ja suuri kirjakauppa.
Tyhjän vatsan täyttämiseen on runsaasti eri vaihtoehtoja: Cookbook, Da Vinci Pasta & Pizza, Ränduri PubiYakuza Sushi Bar, amerikkalainen ravintola BabyBack Ribs & BBQ, aasialaisen ruokalistan tarjoava Chopsticks, meksikolaisia ruokia tarjoava Burro, viihtyisä aulakahvila Caffeine ja nopeaa virkistystä tarjoavat Boost Juice Bar ja Coffee In.
Vieraile muodin mekassa Tarton keskustassa!

Kvartal liike- ja ostoskeskus 
Tarton keskustassa sijaitseva liike- ja vapaa-ajankeskus Kvartal tarjoaa sekä kaupunkilaisille että Tarton vierailijoille mahdollisuuden tehdä ostoksia ja viettää aikaa viihtyisissä ruokapaikoissa. Syksystä 2016 on Kvartalissa avoinna myös V Spa hotel, jossa sijaitsee Viron hauskin vesi- ja saunakeskus sekä hyvinvointimaailma, ylellinen hotelli ja konferenssikeskus.
Kvartalin iskulause ”Tarton sydämessä” osoittaa, että olemme läpeensä Tarttoa rakastava liikekortteli, joka hengittää samaan tahtiin kaupungin tapahtumien kanssa.

Matkan varaus

Tarkista että täytät kaikki pakolliset kentät, muista lopuksi lähettää varauksen tiedot!
Sivusto ilmoittaa varauksen onnistuneesta lähetyksestä.