1.8.2018 ”Presidentit ja muut kuuluisuudet” Hietaniemen hautausmaa ja Tamminiemi

1.8.2018 ”Presidentit ja muut kuuluisuudet” Hietaniemen hautausmaa ja Tamminiemi

Hietaniemen kierroksella tutustaan tasavaltamme presidentteihin niin poliittisina vaikuttajina kuin yksityisesti perheen keskuudessa. Tamminiemen huvilassa tutustumme 1970-luvun elämään ja Suomen sodanjälkeiseen historiaan.

Tervetuloa Mannisen matkassa Helsingin Hietaniemen hautausmaalle ja Tamminiemeen
Ke 1.8.2018 Reitti: Virrat-Ruovesi-Kuru-Ylöjärvi-Tampere klo 08.00..

Lähdemme Pohjois-Pirkanmaan/Tampereen seudulta kohti Helsinkiä. Matkalla pidämme tauon. Matka jatkuu Helsingin Hietaniemen hautausmaan kappelille, josta lähdemme opaan johdolla kahden tunnin ”Presidentit ja muut kuuluisuudet” -kierrokselle.
Useimmat maamme presidenteistä ovat saaneet viimeisen leposijansa Hietaniemen hautausmaalla. Monet heistä ovat luotsanneet maatamme kovina aikoina, läpi sotien ja vaaran vuosien. Joukossa on presidenttejä, jotka omalla toiminnallaan ovat ratkaisevasti vaikuttaneet maamme kohtaloon historian pyörteissä. Kierroksella tutustaan tasavaltamme presidentteihin niin poliittisina vaikuttajina kuin yksityisesti perheen keskuudessa.

Kotiruoka buffetlounaan nautimme Musiikkitalon kahvilassa.

Toinen kohde on Tamminiemi, jossa tutustumme taloon oppaan johdolla. Opastuksen kesto noin tunnin.
Päätoimittaja Amos Andersonin 1940 valtiolle lahjoittama Tamminiemen huvila on ollut kolmen presidentin, Risto Rytin (1940-1944), Gustaf Mannerheimin (1944-1946) ja Urho Kekkosen (1956-1981) virka-asunto ja monien poliittisten neuvottelujen ja ratkaisujen näyttämö. Erityisesti presidentti Urho Kekkosen 25-vuotisen virkakauden aikana nimestä Tamminiemi muodostui suorastaan käsite Suomen poliittisessa elämässä ja kielenkäytössä. Presidentti Kekkosen kuoleman jälkeen Tamminiemi avattiin museona joulukuussa 1987.
Peruskorjauksen jälkeen 2012 avattua museota esitellään autenttisessa, presidentti Kekkosen aikaisessa 1970-luvun asussa. Opastukset ja esitelmätilaisuudet kertovat Rytin, Mannerheimin ja Kekkosen presidenttiajasta ja valottavat Suomen sodanjälkeistä historiaa.

Paluumatkalle lähdetään klo 16.30. Matkalla pidetään tauko. Perillä kotipaikkakunnilla olemme myöhään iltapäivällä.

Matkan hinta / henkilö: 79 €

Sisältää: bussikuljetuksen, opastuksen Hietaniemen hautausmaalla, Tamminiemen pääsymaksu ja opastus, lounas.

Huomioitavaa: Ilmoittautumisen yhteydessä mainitkaa mahdollisista ruoka-aineista. Tällä matkalla kävellään paljon, joten laita hyvät kengät jalkaan sekä säänmukainen varustus.

 

 

 

Matkan varaus

Tarkista että täytät kaikki pakolliset kentät, muista lopuksi lähettää varauksen tiedot!
Sivusto ilmoittaa varauksen onnistuneesta lähetyksestä.