Tietoja matkasta

Tervetuloa Mannisen matkassa erikoisristeilylle Tukholmaan!

Lähde mukaan Ella Kannisen ja Mikko Kekäläisen kipparoimalle  Puoli seitsemän -risteilylle lokakuussa torstaina 13.10. Supersuositun ohjelman toimitus pakkaa kamerat ja mikrofonit mukaan laivalle, joten nyt myös sinulla on mahdollisuus osallistua ohjelman tekoon!

Risteilyn aikana kuvataan kaksi Puoli seitsemän -ohjelman jaksoa, sekä luvassa on myös paljon muuta Puoli seitsemän -aiheista ohjelmaa koko risteilyn ajan. Lisäksi risteilyllä on luvassa mm. Stand Up Club -esitys sekä mahtava kotimainen artisti. Mutta kuka hän on? Siitä tulee tietoa kesällä:).

Pohjoismaiden suurin kaupunki, Tukholma on loistava kaupunkikohde lyhyen matkan päässä. Hienostunut Tukholma houkuttelee hyvillä ostosmahdollisuuksillaan, mielenkiintoisilla museoilla sekä monipuolisella ravintolatarjonnalla. Vieraile Kuninkaanlinnassa ja tunnelmoi vanhan kaupungin kapeilla kaduilla. Tutustu valokuvataidemuseo Fotografiskaan, Abba- tai Vasa-museoon tai Skansen ulkoilmamuseoon. Koko perheen valinta on Gröna Lundin huvipuisto tai Astrid Lindgrenin hahmoihin ja tarinoihin perustuva satumaailma Junibacken. Päivä Tukholmassa -risteilyllä on aikaa nauttia kesäisestä Tukholmasta noin viiden tunnin ajan.

Torstai 13.10.2022
Lähdemme matkaan kotipaikkakunnilta iltapäivällä kohti Helsinkiä. Viking Gabriella -laiva lähtee kohti Tukholmaa klo 17.15. Laivalla majoitumme mukavasti hytteihin ja yövymme laivalla. Hytti on käytössäsi koko matkan ajan. Loppuilta on aikaa nauttia laivan palveluista ja viihteestä. Buffetpäivällinen on mahdollinen lisämaksusta.

TV-ohjelman kuvausten vuoksi Gabriella lähte Helsingistä noin klo 18.15 kohti Tukholmaa. Bussi-Manninen on varannut paikat Puoli seiskan kuvauksiin klo 19.30. Tällöin ehtii hyvin käydä nauttimassa päivällistä laivan ravintoloissa.
Kuvaukset järjestetään Gabreillan Club Mar- yökerhossa kannella 8. Osallistumalla kuvauksiin saatat myös näkyä tv-ohjelmassa, joten otathan tämän huomioon osallistuessasi. Ohjelma esitetään televisiossa perjantaina 14.10.2022.

Klo 21.00 Club Mar -yökerho avautuu laivan yleiselle risteilyohjelmalle. 

Perjantai 14.10.2022 (kaikki ajat ovat paikallista aikaa!)
Meriaamiainen tarjoillaan klo 07.30-09.30 ja se on mahdollinen lisämaksusta. Laiva saapuu Tukholmaan Stadsgårdenin satamaan klo 10.00. Vanhakaupunki ja keskusta ovat lyhyen matkan päässä satamasta. Bussi on mukana Tukholmassa kuljettaen matkalaiset keskustaan. Laivan infosta saa mm. kaupungin karttoja. Myös rahaa voi vaihtaa laivan infossa.

Kuljettaja antaa tarkemmat ohjeet laivalle palaamisesta. Laivalle on palattava viimeistään 30 min ennen laivan lähtöaikaa. M/s Gabriella lähtee Tukholmasta takaisin kohti Helsinkiä klo 16.30. Buffetpäivällinen laivalla on mahdollista lisämaksusta. Ilta ja yö vietetään merellä.

Puoli seiskan -risteilyohjelmaa laivalla:
Klo 16.45 Meet&Greet: Näin tehdään Puoli seiskaa - tule tapaamaan ohjelman tekijöitä, Club Mar, kansi 8.
Klo 17.30 Puoli seiskan kisakatsomot yhdessä ohjelman tekijöiden kanssa, Club Mar kansi 8.ja Upstairs Pub, kansi 9
Lisäksi matkan aikana järjestetään Puoli seiskaan liittyvää muuta ohjelmaa. Matkalla esiintyy myös tähtiartisti sekä Stand Up Club -esitys (lisämaksusta 10 €/henkilö)

Lauantai 15.10.2022
Meriaaminen on mahdollista lisämaksusta klo 07.30-9.30. Viking Gabriella saapuu Helsinkiin klo 10.10. Bussi odottaa terminaalin parkkipaikalla ja kotimatkalle lähdemme heti maihinnousun jälkeen.

Matkan hinta /henkilö:
A4T 99 € (ikkunallinen neljän hengen hytti)
A3T 105 € (ikkunallinen kolmen hengen hytti)
A2T 122 € (ikkunallinen kahden hengen hytti)
A1T 162 € (ikkunallinen hytti yhdelle)

B4T 89 € (ikkunaton neljän hengen hytti)
B3T 99 € (ikkunaton kolmen hengen hytti)
B2T 112 € (ikkunaton kahden hengen hytti)
B1T 142 € (ikkunaton hytti yhdelle)

B2T 119 € (ikkunaton parisänky kahdelle)
PIC 119 € (ikkunaton pieni hytti yhdelle)

0-5v lapsi maksaa pelkän kuljetuksen 50 €, laivalla ilman omaa vuodepaikkaa.
6-11v lapsi maksaa pelkän kuljetuksen 50 €, lailvalla ilman omaa vuodepaikkaa

Hintaan sisältyy: Bussikuljetus Suomessa ja Tukholmassa satama-keskusta-satama, risteily valitussa hyttiluokassa ja risteilyohjelma.

Lisämaksusta ruokailu laivalla etukäteen ostettuna/henkilö:
*Buffetpäivällinen:  41 €/aikuinen, 14 €/12-17v , 7€/6-11v 
*Meriaamiainen: 13 €/aikuinen, 8 €/12-17v,  5 €/6-11v 
*Premium-aamiainen: 22 €/aikuinen, 12 €/12-17v, 8 €/6-11v

Lasten (1–5 v) buffetin hinnoittelu: Jos buffet maksetaan vasta laivalla, perimme maksun myös 1–5-vuotiaiden ruokailusta. He ruokailevat edelleen maksutta, jos lastenbuffet varataan ja maksetaan ennakkoon.
Laivalla ostettavien lastenbuffet'iden hinnat (1–5 v):
Aamiainen ja brunssi 1,50 € (myös Premium-aamiainen), lounas ja päivällinen 3 €.

Huomioitavaa: Matka toteutuu, mikäli lähtijöitä on vähintään 25 henkilöä.  Varaathan matkasi viimeistään 13.9.2022. Tällä matkalla tarvitaan virallinen henkilöllisyystodistus. Ruotsissa valuutta on kruunu ja aikaero Suomeen on -1 tunti. Laivayhtiöillä on risteilyjä koskevia ikärajoituksia. Jos ikärajavaatimus ei täyty, matkalla tulee olla mukana holhooja tai mahdollisesti holhoojan kirjallinen valtuutus ja matkustuslupa. Risteilyjä koskevat ikään liittyvät säännöt löydät sivuilta:

vikingline.fi/fi/suomi/varaa-maksa-muuta/hyva-tietaa/ikarajat

Ruotsi ottaa väliaikaisen rajavalvonnan käyttöön laivaliikenteessä 28.3. – 1.9.2022. Tämä tarkoittaa, että kaikkien Suomesta ja Ahvenanmaalta Ruotsiin matkustavien tulee esittää voimassa oleva henkilöllisyystodistus. Voimassa olevat Suomen kansalaisen matkustusasiakirjat voi tarkista täältä.

Matkustus Ruotsiin korona-aikana:

Ruotsin hallitus päätti 7.2.2022 poistaa kaikki maahantulorajoitukset Pohjoismaista ja muista EU- ja ETA-maista. Päätös on voimassa 9.2.2022 alkaen.

Matkustus takaisin Suomeen:

Terveysturvatoimenpiteet koskevat kaikkia Suomeen matkustavia henkilöitä. Terveysturvatoimenpiteillä tarkoitetaan pakollisia todistuksia tai covid-19-testiin osallistumista. Velvollisuus koskee vuonna 2006 tai sitä ennen syntyneitä matkustajia.

  • Sinun ei tarvitse suorittaa covid-19-testiä saapuessasi Suomeen, jos sinulla on todistus hyväksytystä covid-19-rokotussarjasta tai
  • todistus sairastetusta covid-19-sairaudesta, josta olet parantunut viimeisen kuuden kuukauden aikana tai
  • todistus negatiivisesta covid-19-testistä, tehty 72 tunnin sisällä saapumisesta

Kun saavut Suomeen, sinun tulee 3–5 päivän sisällä saapumisestasi tehdä covid-19-testi, jos

  • sinulla on todistus negatiivisesta covid-19-testistä, tehty 72 tunnin sisällä saapumisesta

Kun saavut Suomeen, sinun tulee tehdä covid-19-testi heti saapuessasi sekä myös 3–5 päivää saapumisen jälkeen, jos

  • sinulta puuttuu kaikki yllä mainitut todistukset.

Testit ovat pakollisia, varaa aika covid-19-testiin saapuessasi Suomeen Finentry-palvelusta