Tietoja matkasta

Kaunis pääkaupunkimme tarjoaa monipuolista nähtävää ja koettavaa kaikkina vuoden aikoina. Helsingin mielenkiintoiset museot, teatterit, arkkitehtuuri, saaristo, meri ja ostosmahdollisuudet muodostavat loistavat puitteet loman ja vapaa-ajan viettoon. Maaliskuisella hotellimatkallemme majoitumme Helsingin sydämessä ja iltaa vietämme Helsingin kaupunginteatterissa Ei kertonut katuvansa -esityksestä nauttien.

Perjantai 17.3.2023
Lähdemme matkaan aamulla kotipaikkakunnilta. Matkalla pidämme tauon. Perillä Helsingissä aloitamme päivän myöhäisellä lounaalla hotelli Haagan ravintola Central Parkissa. Lounaan jälkeen ajelemme Helsingin keskustaan ja majoitumme aivan kaupungin sydämeen Scandic Grand Centraliin, jossa on hetki omatoimista aikaa levätä tai käydä kaupungilla.

Scandic Grand Central Helsinki sijaitsee Helsingin Rautatieasemalla Eliel Saarisen suunnittelemassa upeassa arvorakennuksessa, jossa vanhanajan charmi yhdistyy inspiroivasti nykyaikaan. Hotellin lähes 500 ajattoman tyylikästä ilmastoitua huonetta tarjoavat kattavan valikoiman ensiluokkaiseen hotellielämykseen ja rauhaisan lepopaikan kaupungin vilinästä. Näkymät huoneista ovat ainutlaatuiset. Huoneesta riippuen voit ihailla Kansallisteatteria, Ateneumia, asemalaiturin vilinää, hotellin upeaa sisäpihaa tai vehreää Kaisaniemen puistoa.

Hotellirakennuksen alkuperäisen osan huoneet ihastuttavat leveine ikkunalautoineen, ruutuikkunoineen ja paksuine seinineen. Uudisosan rouhean modernit huoneet taas ovat vaaleat, korkean avarat ja valoisat: ikkuna ulottuu katosta lattiaan jatkaen tilaa kaupungin näkymiin.

Hotellin sykkivä sydän, uniikki aulatila lounge-tiloineen sopii niin työskentelyyn kuin rentoon yhdessäoloon. Lämpimän tyylikäs ravintola ja viihtyisä baari ovat rentoja kohtaamispaikkoja parhaimmillaan.  Hotelli sijaitsee Helsingin keskustan sykkeessä, kulttuurin ja tapahtumien äärellä. Hotellin vierellä sijaitsevat niin Ateneum ja Kansallisteatteri kuin Kaisaniemen puisto ja Töölönlahden ulkoilualuekin.

- Scandic Grand Central Helsinki

Alkuillasta siirrymme bussilla Helsingin kaupunginteatteriin, jossa uutuusnäytelmä Ei kertonut katuvansa alkaa klo 18.30.

Ei kertonut katuvansa on Tommi Kinnusen rakastettuun, Finlandia-ehdokkaana olleeseen romaaniin pohjautuva kotimainen uutuusnäytelmä. Se kertoo suomalaisnaisista, jotka työskentelivät Saksan armeijalle jatkosodan aikana.

Kun saksalaisjoukot vetäytyvät Pohjois-Norjasta ja palaavat kotimaahansa, suomalaisnaisten palveluksia ei enää kaivata. Vain joitain raskaana olevia otetaan mukaan, muut saavat palata kotiin, häpeän saattelemina. Työskentely arvostetulle asevelikansalle onkin muuttunut maanpetturuudeksi. Välttääkseen vankileirin joukko naisia lähtee raskaalle ja vaaralliselle matkalle, toisiaan auttaen, valintojaan miettien.

- Helsingin kaupunginteatteri

Esityksen jälkeen palaamme bussilla hotellille. Loppuilta omatoimista aikaa.

Lauantai 18.3.2023
Aamiainen hotellilla klo 7.30-11.00. Huoneiden luovutus ja bussin pakkaaminen klo 12.00 mennessä, jonka jälkeen on vielä omatoimista aikaa ostoksille tai vaikkapa museossa käynnille. Kotimatkalle lähdemme iltapäivällä noin klo 14.00.

Matkan hinta/henkilö:
232 € jaetussa kahden hengen huoneessa
282 € yhden hengen huoneessa

Hinta sisältää:
- Kuljetus
- Majoitus 1 yö, Scandic Grand Central
- Hotelliaamiainen
- Lounas ravintola Central Parkissa
- Teatterilippu
- Meno-paluu kuljetus teatterille

Huomioitavaa: Matka toteutuu, mikäli lähtijöitä on vähintään 25 henkilöä. Ilmoitathan mahdolliset ruoka-aineallergiat varauksen yhteydessä.

Alustava reitti: Ruovesi - Vilppula - Mänttä - Orivesi - Tampere - moottoritien pyäskit matkalla Helsinkiin
Voit nousta bussiin kaikilta pysäkeiltä matkareitin varrelta. Ilmoitathan toivomasi kyytiinnousupaikan varauslomakkeen Lisätiedot-kohdassa. Alustavat reitit ja aikataulut saattavat muuttua. Lopullinen reitti ja aikataulu lähetetään laskun yhteydessä.

Kuva: Helsingin Kaupunginteatteri – Ei kertonut katuvansa – Kuvassa Heidi Herala, Aino Seppo, Seidi Haarla, Ursula Salo ja Lumi Aunio - Kuva Robert Seger