Tietoja matkasta

Tervetuloa Mannisen matkassa kesäpäivän viettoon Laukon kartanoon!

Kaunis ja tunnelmallinen Laukon kartano avasi ovensa vieraille vuonna 2016 ja toimii nyt koko kesäisenä matkailukeskuksena. Kartanon tiloissa on vaihtuvia näyttelyitä ja kartanopuistossa järjestetään kesäisin historiatapahtumia ja puistokonsertteja. Historiallisessa kartanomiljöössä on myös  ravintola Laukko, Suomi-Filmi -kahvila ja Kartanopuoti.

Puistokonsertit järjestetään historiallisen museoalueen sydämessä Pyhäjärven rannalla. Lavan edustalta löytyy lähes 800 istumapaikkaa. Katsomoalue ei ole katettu. Tapahtumakentällä palvelevat Puistoterassit, joista voit ostaa juomia ja pientä syötävää. Voit myös nautiskella omia piknikeväitä ympäröivillä nurmikentillä. Konserttilippu oikeuttaa myös sisäänpääsyyn kaikkiin Laukon kartanon näyttelyihin. Laukon kartano tarjoilee kesävierailleen lumoavaa nykytaidetta historiallisessa kartanomiljöössä! Tänä kesänä kartanon päärakennuksella on Suomen tunnetuimpiin nykytaiteilijoihin lukeutuvan Marjatta Tapiolan näyttely. Laukon suuressa taidekesässä myös ihastellaan myös Kauko Lehtisen, Heikki Marilan ja Viljami Heinosen maalauksia. Ravintola, näyttelyt, puoti ja kahvila ovat avoinna konserttipäivinä.

Lähdemme matkaan kotipaikkakunnilta aamupäivällä. Perillä Laukon kartanossa lähdemme mielenkiintoiselle opastetulle kartanokierrokselle. Kierroksen aikana tutustumme suuren suomalaisen historiakartanon jännittäviin vaiheisiin. Kierroksen jälkeen on omatoimista aikaa tutustua näyttelyihin, tehdä ostoksia Juhlatallilta löytävässä puodissa sekä tunnelmoida historiallista kartanomiljöötä. Ennen konserttia nautimme vielä herkullisen päivällisen. Konsertti alkaa klo 18.00 (kesto noin 1-1,5h). Kotimatkalle lähdemme konsertin päätyttyä.

Matkan hinta/henkilö: 89 €

Hinta sisältää: Kuljetus, Laukon kartanon opastus, sisäänpääsy näyttelyihin, päivällinen ja konserttilippu

Huomioitavaa: Matka toteutuu, mikäli lähtijöitä on vähintään 25 henkilöä. Ilmoitathan mahdolliset ruoka-aineallergiat varauksen yhteydessä.

Alustava reitti: Ruovesi - Vilppula - Mänttä - Orivesi - Kangasala - Tampere
Voit nousta bussiin kaikilta pysäkeiltä matkareitin varrelta. Ilmotathan toivomasi kyytiinnousupaikan varauslomakkeen Lisätiedot-kohdassa. Alustavat reitit ja aikataulut saattavat muuttua. Lopullinen reitti ja aikataulu lähetetään laskun yhteydessä.