Tietoja matkasta

Tervetuloa Mannisen matkassa kesäiseen Tarttoon!

Viron henkinen pääkaupunki Tartto on eteläisen Viron keskus ja maan toiseksi suurin kaupunki. Tartto on kuuluisa yliopistostaan, lukuisista museoistaan ja menneisyydestään hansakaupunkina. Myös kaupungin halki virtaava Ema-joki antaa sille oman ilmeensä. Hotel Dorpat on upea, tasokas hotelli, joka sijaitsee Tartton sydämessä joen rannalla. Hotellissa on 205 huonetta, jotka on kaikki varustettu nykyaikaisin mukavuuksin. Hotellin 1. kerroksessa on terveys- ja hyvinvointikylpylä, jossa luontaishoitoja, hierontaa sekä kylpylä-, kauneus- ja terveyshoitoja (mm. kampaaja, mani- ja pedikyristi sekä kosmetologi). Hotellissa on oma ravintola. Katso myös www.dorpat.ee

Maanantai 29.7.2024
Matkaan lähdemme aamulla kotipaikkakunnilta kohti Helsinkiä. Laivamatka Helsingistä Tallinnaan taittuu Tallinkin Megastar laivalla klo 13.30. Laiva on perillä Tallinnassa klo 15.30. Bussi odottaa terminaalin edessä, josta matka jatkuu kohti Tarttoa. Saavumme Tarttoon Hotel Dorpatiin illansuussa, jossa majoitumme standart-luokan huoneisiin. Illalla on aikaa omatoimiselle tutustumiselle kaupunkiin. Hotelli sijatsee hyvällä paikalla kaupungin keskustassa aivan vanhankaupungin kulmalla.

Tarton suosituimpia kohtaamispaikkoja ja samalla yksi tunnetuimmista nähtävyyksistä on Raekoja plats eli Raatihuoneen tori. Raatihuoneen aukio vaikuttavine rakennuksineen on jo itsessään unohtumaton kokemus. Raatihuoneen hempeän vaaleanpunainen ulkoasu, Tartton taidemuseo vino rakennus, kaupungin läpi kulkeva Emajoki ja Suudlevad tudengid -patsas, joka esittää suutelevia opiskelijoita, ovat muutamia Tarton tunnetuimpia maamerkkejä. Raatihuoneen aukio täyttyy kesäisin viihtyisistä kahviloista ja ravintoloista terasseineen, joissa voi nauttia edullisen lounaan, cappuccinon tai kylmän oluen Keskieurooppalaisessa tunnelmassa. Raekoja plats on erinomainen lähtökohta Tarttoon tutustumiselle. Lisätietoa kaupungin nähtävyyksistä ja aktiviteeteista voi kysyä Raatihuoneentorilla sijaitsevasta matkailuinfosta.

Tiistai 30.7.2024
Aamiainen on tarjolla hotellin ravintolassa klo 07.00-11.00. Aamiaisen jälkeen lähdemme Tartton kiertoajelulle oppaan johdolla (kesto n. 2 h). Opastus on suomenkielinen. Kiertoajelun jälkeen mahdollisuus lähteä bussikuljetuksella Viron kansallismuseoon (pääsylippu lisämaksusta) tai jäädä Tartton keskustaan ostoksille ja katsomaan nähtävyyksiä. Iltapäivällä palaamme takaisin hotellille. Loppuilta on omatoimista aikaa.

Tartto on erinomainen kohde myös shoppailuviikonloppuun. Tartto tarjoaa monipuoliset ostosmahdollisuudet aina suurista ostoskeskuksista elegantteihin muotiliikkeisiin ja idyllisiin käsityöputiikkeihin. Muutamia suosittuja ostoskeskuksia ovat Tasku, Kaubamaja ja Zeppelin. Viron vahva käsityöperinne näkyy luonnollisesti myös Tartossa ja yksi ehdottomasti tutustumisen arvoinen kohde on perinteistä Virolaista käsityökulttuuria edustava Antoniuksen piha, jossa Killan mestarit valmistavat koriste- ja käyttöesineitä mm. keramiikasta, nahasta ja lasista. Täydellisiä kotiinviemisiä Tartosta ovat käsitöiden lisäksi myös vaatteet, kengät ja antiikki, sekä erikoiset paikalliset elintarvikkeet.

Tarton ravintolatarjonta on runsas ja monipuolinen. Tarton trendikäs Raatihuoneentori on täynnä erilaisia ruokailupaikkoja viihtyisine terasseineen, joissa voi nauttia edullisen lounaan kera tuopillisen huurteista olutta tai lasillisen hyvää viiniä. Rüütli-kävelykadun varrelta löytyy erinomainen valikoima ruokailupaikkoja monipuolisilla menuilla aina pizzoista räiskäleihin, salaatteihin ja suussasulaviin jälkiruokiin. Tarton ravintolamaailmassa monet eri ruokakulttuurit ovat hyvin edustettuina.

Keskiviikko 31.7.2024
Aamiainen tarjolla klo 07.00 alkaen. Omatoiminen päivä Tarttossa. 

Keskiviikkona 31.7.2024 Tartossa tapahtuu, kun rakkauselokuvien festivaali "Tartuff" alkaa. Tartuff on ainutlaatuinen ulkoelokuvafestivaali. Monipuolinen valikoima aiheeseen liittyviä elokuvia ja dokumentteja, jotka käsittelevät rakkauden eri muotoja, esitetään vanhan kaupungin sydämessä. Kaikki elokuvat ovat ilmaisia. Esityksiin kuuluu myös päivittäisiä esitelmiä ja perheystävällisiä erikoistapahtumia. Tartuff on kasvanut yhdeksi rakastetuimmista kesäfestivaaleista Virossa viihtyisän keskikesäisen tunnelmansa ja Baltian suurimman ulkoilmaelokuvateatterinsa ansiosta. Lisätietoja: Visit Estonia 


Torstai 1.8.2024
Aamiainen tarjolla klo 07.00-> Klo 08:30 huoneiden luovutus ja tavaroiden pakkaaminen bussiin. Laivamatka Tallinnasta Helsinkiin tehdään mukavasti Tallinkin Mystar aluksella alkaen klo 13.30. Laiva saapuu Helsinkiin klo 15.30. Kotimatkalle lähdemme heti maihinnousun jälkeen.

Matkan hinta/henkilö:
319 € jaetussa kahden hengen Superior -huoneessa
299 € jaetussa kahden hengen Standart -huoneessa
425 € yhden hengen Standart -huoneessa
229 € lapsi/nuori alle 17v, huoneessa kahden aikuisen seurassa

Hinta sisältää:
– Bussikuljetus Mannisen bussilla koko matkan ajan
– Majoitus standart-luokan huoneessa, Hotel Dorpat, 3 yötä
– Aamiaiset hotellissa
– Laivamatkat kansipaikoin meno-paluu
- Tallink polttoainelisä ja päästölisä
– Opastettu kaupunkikiertoajelu ja kuljetus Viron kansallismuseoon

Lisämaksusta etukäteen varattuna:
- Buffetlounas aikuinen, 29,50 €/hlö/suunta
- Buffetlounas 12-17v nuori, 18 €/hlö/suunta
- Buffetlounas 6-11v lapsi, 13 €/hlö/suunta

Huomioitavaa: Matka toteutuu mikäli lähtijöitä on vähintään 30 henkilöä. Tällä matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai virallinen henkilökortti. Muistathan myös matkavakuutuksen. 

Alustava reitti: Ruovesi - Vilppula - Mänttä - Orivesi - Tampere - moottoritien rampit
Voit nousta bussiin kaikilta pysäkeiltä matkareitin varrelta. Ilmoitathan toivomasi kyytiinnousupaikan varauslomakkeen Lisätiedot-kohdassa. Alustavat reitit ja aikataulut saattavat muuttua. Lopullinen reitti ja aikataulu lähetetään laskun yhteydessä.

Viron kansallismuseo
Viron kansallismuseo on kansallismuseona virolaisuuden tulkitsija, kansan perusarvojen kantaja ja jatkuvuuden haltija. Vieraille avautuu sekä esineellinen että virtuaalinen maailma, joka kutsuu löytämään, tietämään ja osallistumaan itse kaikkeen. Museossa on kaksi perusnäyttelyä. ”Kohtumised” (”Tapaamiset”) on näyttely tavallisista virolaisista, jotka ovat eläneet maassa eri aikoina. Näyttely ”Uurali kaja” (”Uralin kaiku”) esittelee suomalaisugrilaisten ja samojedien perinteistä arkikulttuuria. Näyttelyosion lisäksi rakennuksessa on elokuva- ja konferenssisali, black box -teatteri, kahvila, ravintola ja museomyymälä.

Tasku Center 
Tasku on Tarton keskustassa sijaitseva ostoskeskus, jossa on Etelä-Viron paras muotivalikoima. Keskuksessa sijaitsevat myös elokuvateatteri Cinamon, Dorpatin konferenssikeskus sekä yli 50 vaatteita, jalkineita ja lisävarusteita tarjoavaa myymälää ja suuri kirjakauppa.
Tyhjän vatsan täyttämiseen on runsaasti eri vaihtoehtoja: Cookbook, Da Vinci Pasta & Pizza, Ränduri PubiYakuza Sushi Bar, amerikkalainen ravintola BabyBack Ribs & BBQ, aasialaisen ruokalistan tarjoava Chopsticks, meksikolaisia ruokia tarjoava Burro, viihtyisä aulakahvila Caffeine ja nopeaa virkistystä tarjoavat Boost Juice Bar ja Coffee In.
Vieraile muodin mekassa Tarton keskustassa!

Kvartal liike- ja ostoskeskus 
Tarton keskustassa sijaitseva liike- ja vapaa-ajankeskus Kvartal tarjoaa sekä kaupunkilaisille että Tarton vierailijoille mahdollisuuden tehdä ostoksia ja viettää aikaa viihtyisissä ruokapaikoissa. Syksystä 2016 on Kvartalissa avoinna myös V Spa hotel, jossa sijaitsee Viron hauskin vesi- ja saunakeskus sekä hyvinvointimaailma, ylellinen hotelli ja konferenssikeskus.
Kvartalin iskulause ”Tarton sydämessä” osoittaa, että olemme läpeensä Tarttoa rakastava liikekortteli, joka hengittää samaan tahtiin kaupungin tapahtumien kanssa.