Lakeuden jalot juomat 3.8.2017

Koskenkorva-museo ja Koskenkorvan Trahteeri, Kyrö Distillery-tislaamo Isokyrössä sekä Mallaskosken Panimo Seinäjoella

Tervetuloa Mannisen matkassa tutustumaan lakeuden jaloihin juomiin!

To 3.8.2017 Reitti: Ruovesi-Orivesi-Kangasala-Hervanta-Tampere-Ylöjärvi-Hämeenkyrö-Ikaalinen-Parkano…

Matkamme alkaa aamulla kotipaikkakunnilta. Päivän ensimmäinen kohde on Pohjalaisen jokimaiseman äärellä, viinatehtahan juurella sijaitseva Koskenkorvan tila ja taloo, Koskenkorvan Trahteeri. Tilan pihapiiristä, kuuluisan viinatehtaan kupeesta löytyy Koskenkorva Museo.  Se on täynnä tietoa ja tarinoita alkoholin historiasta Suomessa, kansallisjuomamme valmistuksesta sekä muista mielenkiintoisista aiheista. Tutustumme museoon talon isännän johdolla.
Museovierailun jälkeen nautimme lounaan Trahteerin maankuulussa noutopöydässä. Vatsat täysinäisinä suuntamme kohti Isokyröä ja siellä Kyrö Distillery Companya.

Kyrö Distillery Company on Isossakyrössä toimiva viskitislaamo. Tislaamo aloitti toimintansa Kyrönmaan Osuusmeijerissä vuonna 2014 ja on alusta asti ollut varsinainen menestystarina. Tislaamon Napuen taistelun muistoksi nimetty Napue-gini voitti kesällä 2015 Yhdistyneessä kuningaskunnassa järjestetyn 2015 Wine and Spirits -kilpailun Gin&Tonic-sarjan, jossa oli mukana 150 giniä. Napuen kysyntä kasvoi merkittävästi voiton jälkeen. Myös tislaamon tynnyrissä kypsytetty Koskue-gini voitti samassa tapahtumassa kultaa. Kyrö Distillery Company vie tuotteitaan myös useisiin maihin Suomen ulkopuolelle.

Pääsemme tutustumaan tislaamon toimintaan sekä tuotteisiin opastetulla kierroksella ja maistiaisissa. Vierailun jälkeen ajelemme tutustumaan päivän kolmanteen kohteeseen Seinäjoelle.

Seinäjokelainen Mallaskosken panimo ammentaa inspiraationsa oluiden panemiseen pohjalaisen sielunmaiseman synkkyydestä. Mallaskoskella aurinko ei paista, elämä ei hymyile ja turha rupattelu ei kiinnosta. Panimon perustaja Johan Wallenius aloitti juomiensa valmistuksen vuonna 1921 vanhan pesutuvan nurkassa. Vuonna 1928 Wallenius päätti ostaa tontin lähellä mylvivän kosken rannalta ja rakentaa siihen Mallaskosken tehtaan. Tehtaassa alettiin valmistamaan limonadi- sekä virvoitusjuomia ja etenkin ”hyväksi tunnettua” olutta, jota vietiin aina ulkomaille asti.
Vielä tänäkin päivänä Mallaskosken synkän puhuvat oluet valmistetaan samaista perinnehiivaa käyttäen, samaisen hyisen kosken varrella, samaisella periksi antamattomalla elämän asenteella, käsityönä ja ilman säilöntäaineita. Mallaskosken panimomestarina toimii tätä nykyä, vuodesta 1999 panimoa luotsannut Jyri Ojaluoma. Panimon yhteydessä sijaitsee myös panimoravintola, jonka terassilta aukeavat komeat näkymät Seinäjoen kosken kuohuihin.

Mallaskosken panimolla tutustumme oluen valmistuksen saloihin oppaan johdolla. Kierroksen jälkeen pääsemme maistelemaan panimon tuotteilta pienen suolaisen kera. Maistiaisten jälkeen lähdemme kotimatkalle.

Matkan hinta 109€/hlö, sisältyy bussikuljetus, opastettu tutustuminen Koskenkorva-museoon, lounas Koskenkorvan Trahteerissa, opastettu vierailu ja maistiaiset Kyrö Distilleryssä, opastettu kierros Mallaskosken panimolla sekä maistiaiset suolaisen kera

Huomioitavaa: Matka toteutuu mikäli lähtijöitä on vähintään 25 hlö. Alkoholitarjoilujen vuoksi tämä matka on tarkoitettu ainoastaan täysi-ikäisille henkilöille.

Matkan varaus

Tarkista että täytät kaikki pakolliset kentät, muista lopuksi lähettää varauksen tiedot!
Sivusto ilmoittaa varauksen onnistuneesta lähetyksestä.